Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΑΒΑΣΙΑΔΗΣ... JOHNNY THE FOX




Τον Γιάννη τον ξέρω αρκετά χρόνια. Από τότε είχα διακρίνει ότι είναι μεγάλο ταλέντο, με ιδιαίτερα προσόντα. Με τον Γκαβα στην σύνθεση σου δεν έχεις άγχος γιατί ξέρεις ότι αυτό που περιμένεις θα το κάνει. Η ιστορία του είναι απλή, πολύ απλή όπως δεκάδων άλλων παιδιών ανά την Ελληνική επικράτεια.

"Τον πρώτο καιρό της ενασχόλησης σου με το ποδόσφαιρο, απλώς καταλαβαίνεις τι γίνεται και μπαίνεις στην ψυχολογία των αγώνων αργότερα. Η επιτυχία ενός γκολ είναι η κορυφαία στιγμή. Δημιουργείς μία ανθρώπινη χορωδία στην κερκίδα που φωνάζουν ταυτόχρονα γκολ".

Ο σέντερ φορ είναι ο σούπερ σταρ μιας ομάδας, αυτός πετυχαίνει το γκολ που ζητάει η ομάδα για να νικήσει τον αντίπαλο.

"Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι συλλογική η δουλειά. Φέτος στον Ολυμπιακό έχω πετύχει έως τώρα είκοσι δύο γκολ. Λόγω της ποιότητας του ρόστερ ο ρόλος μου περιορίζεται καθαρά στου εκτελεστή. Πέρσι έβαλα δεκαέξι γκολ με τον Κουβαρά, όμως εκεί αναγκαζόμουν να δημιουργώ και φάσεις".


"Πιστεύω ότι εάν ζούσε ο κ. Μιχάλης σίγουρα θα ήμασταν στα ίσια με τα Σπάτα. Είχε ειδικό βάρος ο πρόεδρος μας και σίγουρα με αυτόν δεν θα είχαμε χάσει αυτούς τους επτά-οκτώ βαθμούς που μας χωρίζουν από την πρώτη θέση. Διότι χάσαμε από κάτι πέναλτι που δεν ήταν και φάγαμε γκολ από κάτι οφσάιντ που ήτανε. Το πιο σημαντικό σε μια ομάδα, είναι οι σχέσεις που δημιουργούνται στα αποδυτήρια ανάμεσα σε παίκτες και προπονητή. Αυτές οι σχέσεις κρατούν μια ομάδα στα δύσκολα. Ο σεβασμός δεν χαρίζεται, κερδίζεται".  





"Πάντως οφείλω να ομολογήσω ότι το επίπεδο στην ΕΠΣΑΝΑ έχει ανέβει κατά πολύ. Ομάδες ενισχυμένες με ποιοτικούς παίκτες που έχουν έρθει και σίγουρα κάνουν την διαφορά. Σπάτα, Ατλαντίδα, εμείς, Μπογιάτι, Κερατέα, Λαυρεωτική, Μάχη έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη και το ενδιαφέρον του κόσμου στα γήπεδα".


Όσον αφορά λοιπόν τον Γκαβασιάδη, θεωρώ ότι έχει χάρισμα και καλή ψυχολογία την ώρα του αγώνα.

Είναι ευλύγιστος, γρήγορος, έχει ψηλά πόδια, διασκελισμό. Βέβαια πρέπει να δουλέψει, σε σχέση με τον ανταγωνισμό, χρειάζεται ενδυνάμωση και ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα.
Βέβαια για να παίξει κάποιος γρήγορα χρειάζεται σκληρή προπόνηση, η οποία μπορεί να σε φτάσει σε υψηλό επίπεδο.




"Φέρνω τη φιλοσοφία του νικητή και την θέληση για διάκριση, μέσα από την πολλή σκληρή δουλειά και το πάθος. Μου αρέσει όλη φάση να είναι τέλεια. Να φτιάχνεις το γκολ από την αρχή, να έχει σχεδιαστεί όλη η φάση. Να ντριμπλάρεις, να πασάρεις, να σκοράρεις, να τα κάνεις όλα ονειρικά. Να μπαίνει το γκολ μαγικά, όπως πραγματικά του αξίζει".

Δημήτρης Παρίσης
dimitrisparisis@hotmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου