Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Ο ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ







Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Η υπόθεση υποδομές στο ποδόσφαιρο είναι καθαρά γονική υπόθεση. Ο γονιός φέρνει το παιδί στο γήπεδο. Πέρα λοιπόν από brand name της ομάδας, αυτό που μαγνητίζει τους γονείς είναι όσα προσφέρει ο σύλλογος σε επίπεδο οργάνωσης, επιτελείου και εγκαταστάσεων.

Τώρα, ποιος ο σκοπός ύπαρξης των τσικό; Σίγουρα έχει να κερδίσει το παιδί από την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο. Αυτά που ζει στο γήπεδο είναι σαν την ίδια τη ζωή, με έντονα τα συναισθήματα χαράς, λύπης και αδικίας. Όλα αυτά, μαζί με το στοιχείο της ομαδικότητας, της συνεργασίας, της επικοινωνίας και της αντίληψης βοηθούν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα.

Αποτέλεσμα λοιπόν αυτής της κίνησης, είναι η χαλύβδωση του χαρακτήρα των μικρών. Το πιο σημαντικό είναι τα παιδιά να γίνουν σωστοί άνθρωποι και μετά καλοί ποδοσφαιριστές. Αυτή η σχέση είναι άμεση και βοηθάει το ένα το άλλο παιδί. Διότι το ποδοσφαιρικό κομμάτι βοηθάει να διαμορφώσει χαρακτήρα. Συμφέρει εν ολίγοις και την οικογένεια και την πολιτεία, διότι στις ακαδημίες εκκολάπτονται αυριανοί υγιείς, σκεπτόμενοι πολίτες. Χρήσιμοι στην κοινωνία κι όχι περιθωριακοί που χρίζουν άμεση βοήθεια και περίθαλψη με το οποιοδήποτε κόστος, ηθικό και υλικό.

Δημήτρης Παρίσης
dimitrisparisis@hotmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου