Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΤΣΙΧΛΗ






Οι αληθινοί και σωστοί και γεμάτοι από ήθος και χαρίσματα τεχνικοί, ουδέποτε διατυμπανίζουν και επιδεικνύουν τα όσα καλά και ωραία πράττουν. Ποτέ δεν επιζητούν την αυτοδικαίωση. Ποτέ δεν παραδέχονται ότι κάτι αξίζουν. Πορεύονται πάντα ταπεινά. Ένας τέτοιος τεχνικός είναι και ο Κώστας Τσίχλης, ο οποίος έχει πάρει από το χέρι τον Αετό και τον οδηγεί σε υψηλές πτήσεις.


-Κώστα, θετικά αποτελέσματα ίσον μια καλή εικόνα για την ομάδα;


Κάθε ποδοσφαιρική σεζόν είναι ένας αγωνιστικός μαραθώνιος. Η διάρκεια του αναδεικνύει νικητές και ηττημένους. Εδώ χρειάζεται αντοχή, δύναμη, ποιότητα, πληρότητα και φυσικά ψυχή. Αυτά προσπαθώ να βγάλω από τα παιδιά. Τα θετικά αποτελέσματα δείχνουν ότι ίσως τα καταφέρνω.


- Ο στόχος του Αετού για φέτος ποιος είναι;


Ο στόχος μας είναι η γρήγορη σωτηρία για να μπορέσουμε χωρίς άγχος να δουλέψουμε για την επόμενη μέρα. Μέσα στον έντονο ανταγωνισμό τρεφόμαστε και προχωράμε μένοντας ψηλά βαθμολογικά. Ο Αετός κάνει τη δική του κούρσα και αγωνιστική την αγωνιστική δείχνει ότι έχει τα φόντα να τον πετύχει τον σκοπό του. 


-Δώσε μας τον ορισμό της ομάδας.


Έναν σύλλογο τον αποκαλούμε ομάδα ή οικογένεια βλέποντας πως συμμετέχουν αυτοί που δεν παίζουν. Το βλέπεις από τις αντιδράσεις των παγκιτών και των παικτών που μοιραία βρίσκονται εκτός αποστολής. Στο πως ζουν το παιχνίδι που υφίσταται. 


-Δώσε μας και τον ορισμό του κόουτς.


Έναν κόουτς τον θεωρείς τοπ-μάστορα όταν η αλλαγή του που μπαίνει στο γήπεδο το 88΄, παίζει λες κι έχει μπροστά της ενενήντα λεπτά κι όχι εκατόν είκοσι δεύτερα και προπαντός να είναι ηθικός και αθόρυβος. Γιατί όπως λέει και μία παροιμία, ο άδειος τενεκές κάνει θόρυβο, ο γεμάτος δε βροντάει.

Δημήτρης Παρίσης
dimitrisparisis@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου