Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΧΛΗΣ "ΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ"







Απογείωσε τον Αετό ο Κώστας Τσίχλης. Βλέποντας την πορεία της ομάδας, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο έμπειρος κόουτς έλεγχε πλήρως την κατάσταση.  Το Πικέρμι είχε στον πρώτο γύρο 21 βαθμούς σε δεκαπέντε αγώνες και στον δεύτερο γύρο είχε 49, δηλαδή διπλασίασε τους βαθμούς και άλλαξε το πρόσημο στην αγωνιστική άθροιση του.


"Το Πικέρμι είχε ανάγκη ψυχολογίας. Τα πάντα, όλα είναι το κλίμα, η ατμόσφαιρα σε μια ομάδα. Όταν έρχονται τα αποτελέσματα διώχνουν γκρίνια, άγχος και απόγνωση. Οι ομάδες αποτελούνται από έμψυχο υλικό, αυτό έχει ανάγκη φροντίδας. Όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους. Ο κόουτς πρέπει να εμπνέει τους παίκτες του, πρέπει να είναι παιδαγωγός. Οι παίκτες είναι ένας τομέας που χρειάζεται πάντα να δουλεύεις και να μην εφησυχάζεις. Τα παιδιά θέλουν να νιώθουν την παρουσία σου. Σημαντικό κομμάτι η δουλειά που γίνεται εκτός προπόνησης. Αυτό είναι η επικοινωνία".


ΣΧΟΛΙΟ


Μου είπε κάποιος προπονητής υποδομών, τα πάντα αγοράζονται, όλα έχουν μια τιμή, το μόνο που δεν αγοράζεται και δεν χαρίζεται είναι η πείρα. Η πείρα λοιπόν του Κώστα Τσίχλη έφτασε τον Αετό σε σημείο να κερδίσει τον σεβασμό και την παραδοχή μας.

Δημήτρης Παρίσης
dimitrisparisis@hotmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου