Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

ΤΟ 1/3 ΤΗΣ Α΄ ΕΠΣΑΝΑ


ΜΕ ΤΗ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ




Καλύψαμε το 1/3 του πρωταθλήματος και με αφορμή αυτό το γεγονός, πλησιάσαμε τον Βασίλη Παπαμιχαήλ τον "άνθρωπο" του Αστέρα Βάρης, ο οποίος έχει "δικαίωμα" να μιλήσει και να ακούσουμε την άποψή του διότι έχει περάσει από όλα τα πόστα του ποδοσφαίρου. Ποδοσφαιριστής, προπονητής, τεχνικός διευθυντής και εννοείται και φίλαθλος. Δυστυχώς ή ευτυχώς η πείρα δεν αντικαθίσταται και μόνον τέτοιου ειδικού βάρους προσώπων μπορούν να έχουν άποψη.


"Το φετινό πρωτάθλημα είναι πιο οργανωμένο, οι ομάδες διαθέτουν ποιοτικούς παίκτες και οι διοικήσεις αρκετών ομάδων είναι πιο κοντά στους συλλόγους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχουμε αύξηση σε οργανωτικό και αγωνιστικό επίπεδο. Στα περισσότερα παιχνίδια παίζεται καλύτερο ποδόσφαιρο από άλλες σεζόν. Ξεκινάω με τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος. Αυτές είναι ο Θησέας και ο Αχιλλέας, αν και ο τελευταίος προέρχεται από την β΄ κατηγορία. 

Στον αντίποδα, η Κερατέα και η Τριγλία, αν και η Τριγλία με την πρόσληψη του Ασλάνογλου δείχνει να βρίσκει τα πατήματα της και να συνέρχεται από το άσχημο ξεκίνημα. 
Εννοείται ότι δεν θα μιλήσω για την Βάρη, τον σύλλογο μου, έχω μόνο να καταθέσω ότι η ομαδικότητα του Αστέρα κάλυψε επαρκώς τις απουσίες σε πολλά παιχνίδια παικτών βαρόμετρα και αυτό δείχνει τη δουλειά που γίνεται. 

Πάμε, Μαρκο διαθέτει πολύ καλούς ποδοσφαιριστές, αλλά χρειάζεται χρόνος για να "δέσουν" και να αποκτήσουν ομοιογένεια.

Το ίδιο συμβαίνει και με το Μπογιάτι που αυτό όμως διαθέτει πιο νεανικό ρόστερ και σε αυτό χρειάζεται πίστωση χρόνου. Όμως η έλλειψη ομοιογένειας δεν αφαιρεί τη δυναμική της ομάδας που καλύπτεται από την ποιότητα των ποδοσφαιριστών και την εμπειρία τους. 

Άνοιξη, η περσινή ομάδα ήταν καλύτερη, της λείπει η σταθερότητα. 

Βούλα, καλύτερη από πέρσι και σίγουρα θα έχει καλύτερη πορεία στο πρωτάθλημα. 

Καλύβια, χρειάζεται υψηλότερη απόδοση στο ρόστερ ώστε να αποκτηθεί αγωνιστική ταυτότητα.

Νικολακάκης, στα ίδια με τα περσινά επίπεδα. Ίδιος αγωνιστικός προσανατολισμός και ίδια αγωνιστική συμπεριφορά.

Παλλαυρεωτικός, θέμα στο μοίρασμα του φορτίου από τις απουσίες των βασικών παικτών. Η ομάδα προέρχεται από τη β΄ κατηγορία και χρειάζεται πολλή δουλειά. 

Μάχη καλύτερη από πέρσι, πιο μαχητική. Σίγουρα η παραμονή του ίδιου προπονητή έχει φέρει αυτή την αλλαγή προς τα επάνω. 

Γλυκά Νερά, είχαν καλό ξεκίνημα στη φετινή σεζόν, όμως οι γρήγορες αλλαγές στο ρόστερ επηρέασαν την απόδοση της ομάδας. 

Παμπαιανικός, επηρεασμένος από το άσχημο ξεκίνημα. Δείχνει όμως προσπάθεια. Κι αυτή η ομάδα πρέπει να αποκτήσει τη δική της αγωνιστική ταυτότητα. 

Παθιακάκης, συγκεκριμένο αγωνιστικό προφίλ. Αγωνιστική ομάδα. Δεν ενθουσιάζεται και δεν απογοητεύεται εύκολα. Νεανικό σχήμα, που πλαισιώνουν δύο-τρεις έμπειρους ποδοσφαιριστές. 

Σίγουρα θα έχουμε καλύτερη εικόνα μετά τον πρώτο γύρο. Παρατήρησα όμως ότι αρκετές ομάδες είναι πολύ ήσυχες ομάδες. Κοιτάζουν τα δικά τους και προσπαθούν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα τους. Υπάρχουν όμως και κάποιες που έχουν  μουρμούρα, αυτό δεν είναι καλό, δεν ανεβάζουμε έτσι επίπεδο. Να αφήσουμε απ΄ έξω τη διαιτησία κι έτσι αυτό θα βοηθήσει να ανέβει κι αυτή επίπεδο. Βασικό κομμάτι να λυθεί το γηπεδικό. Έχουμε κακούς αγωνιστικούς χώρους. Παίκτες σαν τον Ζαραδούκα και Πόποβιτς βλέπουμε να έχουν πρόβλημα και να απέχουν λόγω τραυματισμού. Πολλοί ισχυρίζονται ότι έχουμε συνηθίσει πια τέτοιους αγωνιστικούς χώρους και το προσπερνάνε. Όμως το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί".


Δημήτρης Παρίσης
dimitrisparisis@hotmail.com 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου