Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΡΑΔΙΑ






Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου το βράδυ στην αίθουσα του ξενοδοχείου GRAND ATHENS HYATT HOTEL, ο Πανιώνιος σύλλογος φόρεσε τα καλά του και τούτο διότι ο αντιδήμαρχος της Νέας Σμύρνης και συγγραφεύς Βαγγέλης Χατζιτουριάν παρουσίασε ένα ιστορικό λεύκωμα-βιβλίο που εξιστορεί την πορεία του Πανιώνιου από το 1890 έως τις μέρες  μας. Το βιβλίο προλόγισαν ο Δήμαρχος της Νέας Σμύρνης, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, πρόεδρος του Ερασιτέχνη Πανιωνίου και ο εκπρόσωπος του Εκδοτικού Οίκου ΜΙΛΗΤΩΣ από όπου εκδόθηκε το βιβλίο. Πλέον των χιλίων ατόμων, υπήρχαν και όρθιοι, κατ έκλεισαν την ευρύχωρη αίθουσα του ξενοδοχείου που αποδείχτηκε μικρή.





"Ο Πανιώνιος είναι οργανισμός, έχει παντρέψει πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα από την πρώτη ημέρα της ίδρυσης του. Απέδειξε ότι έχει ψυχή καθώς δεν χάθηκε μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Είναι πρωτοπόρος και καινοτόμος. Εισήγαγε τον γυναικείο αθλητισμό (1928), τον οργανωμένο σχολικό αθλητισμό και έφερε πρώτος αυτός το βόλεϊ στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει άθλημα που να μην εκπροσωπείται ο Πανιώνιος. Ο Πανιώνιος είναι ορόσημο για τη Νέα Σμύρνη μαζί με την Αγ. Φωτεινή και την Ευαγγελική σχολή. Τα πάντα που έχει πετύχει ο ιστορικότερος σύλλογος της Ελλάδας με ντοκουμέντα, μαρτυρίες και φωτογραφίες, βρίσκονται στο βιβλίο μου". Αυτά τόνισε ο Βαγγέλης Χατζιτουριάν συγγραφέας του λευκώματος. 


Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, βουλευτές, άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Γιώργος Νταλάρας, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και η Χριστίνα Αλεξενιάν ήταν μερικοί από τους επισήμους της βραδιάς. Η εκδήλωση έκλεισε με ένα απόσπασμα από το DVD που συνοδεύει το βιβλίο αφιέρωμα στον Πανιώνιο.




Δημήτρης Παρίσης
dimitrisparisis@hotmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου