Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (μέρος δεύτερο)

 






Κανένα κακό "δεν μπαίνει απροειδοποίητα" στην ζωή μας. Δεν επιτρέπεται ο αιφνιδιασμός, θα ήταν ανέντιμο. Αρκεί κάποιος να παρατηρεί τα "σημάδια των καιρών". Ποια είναι αυτά τα περιβόητα σημάδια;

Όλοι μας καταλαβαίνουμε αν βρέχει ή όχι κοιτώντας απλά την κατάσταση του ουρανού. Σε καιρούς παρακμής, περιμένουμε να λάβουν χώρα κάποια ακραία φαινόμενα που λειτουργούν "ως" ηλεκτροσόκ και που έχουν όμως προειπωθεί. 

Σεισμοί, λιμοί, λιμοί και καταποντισμοί κλπ. Αρκεί κάποιος να ανατρέξει στην βιβλιογραφία του ανθρώπινου γένους και να διαπιστώσει την αλήθεια των αναφόμενων.

Το ποδόσφαιρο το αγαπάμε, γιατί μας κρατάει παιδιά και όλοι θέλουμε αυτό το συναίσθημα της χαμένης αθωότητας. Η παιδική ηλικία διαμορφώνει τον χαρακτήρα μας και σφραγίζει την υπόλοιπη ζωή μας.

Και ποια είναι η μεγαλύτερη χαρά ενός παιδιού; Τα Χριστούγεννα. Περίοδος συναισθηματικά φορτισμένη, γεμάτη δώρα και φωτοχυσία. Αλλά και περίοδος που συντελείται ένα μυστηριώδη θαύμα.

Οι καλικάντζαροι κατά την χριστουγεννιάτικη περίοδο, πριονίζουν "το δέντρο της ζωής" και λίγο πριν τα καταφέρουν τους προλαβαίνουν τα Θεοφάνεια. Ο αγιασμός τους διώχνει φοβισμένους και ντροπιασμένους.

Χρέος λοιπόν, όλων μας, που βρισκόμαστε σε κατάσταση αναμονής και υπομονής, η προσευχή. Τα φετινά Χριστούγεννα να επαναληφθεί το "θαύμα" και να φύγει ντροπιασμένος και φοβισμένος ο κορωνοϊός.

Επειδή αυτό το "θηρίο" είναι άπαιχτο, πρέπει να προσευχηθούμε γονατιστοί. Γιατί όταν ο άνθρωπος γονατίζει, από την μία πλευρά ταπεινώνεται και από την άλλη το σώμα του μαζεύεται. Μοιάζει δε, με σφιγμένη γροθιά. 

Αυτή την "γροθιά" ζητάμε, γιατί είναι σε θέση να καταφέρει ένα δυνατό δεξί κροσέ και να νικήσουμε το υπερήφανο κακό με νοκ αουτ. 

Η πτώση του δε, θα είναι τόσο συγκλονιστική, όσο τρομακτική ήταν η παρουσία του.




Δημήτρης Παρίσης

dimitrisparisis@hotmail.com


www.facebook.com/Αθλόραμα-1700213963607105







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου