Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

ΠΟΛΛΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ

 











Είκοσι πέντε χρόνια γυμναστής ο Αλέξης, συμπλήρωσε φέτος και πλέον η ποιότητα της δουλειάς του είναι εμφανής. Συνδυάζει εμπειρία και γνώση και μόνο κέρδος έχει να αποκομίσει το ποδόσφαιρο στην επαφή του με τον γυμναστή του Κεραυνού Κερατέας.



-Αλέξη, τι βλέπεις να γίνεται με την παρατεινόμενη απραξία στην αγωνιστική δράση;


Καταρχάς η διάρκεια αποχής είναι τεράστια και θα χρειαστεί χρόνος να επανέλθουμε. Μία βδομάδα αποχής για τον αθλητή,  ισοδυναμεί με τρεις βδομάδες άσκησης για να επανέλθει. Ένα προς τρία είναι η αναλογία. Επιπλέον, λόγω του εγκλεισμού μας, κινδυνεύουμε να πέσουμε σε κατάθλιψη και παχυσαρκία. Τρώμε και παίζουμε video games.



-Πως θα ήθελες να λειτουργούν, να είναι πιο αποτελεσματικά τα μέτρα που παίρνουν οι ειδικοί;


 

Ο αθλητισμός σε οργανωμένο στάδιο είναι ελεγχόμενος. Στο ποδόσφαιρο έχεις να διαχειριστείς είκοσι πέντε πρόσωπα σε ανοικτό χώρο, πόσο επιβλαβές είναι αυτό; Στην τελική ας δώσουν μία απάντηση θετική ή αρνητική, να πάψει αυτή η αμφιβολία και η σκέψη ότι δεν θα ανοίξουμε ποτέ. Είμαι πατέρας αθλητή και μιλάω από πείρας και από πρώτο χέρι.



-Αλέξη, ας μιλήσουμε για τον φετινό Κεραυνό.


Φέτος είχαμε μία πολύ καλή πορεία έως το κλείσιμο. Είχαμε φτάσει στο σημείο να απολαμβάνουμε την δουλειά μας. Πηγαίναμε  τρένο, τολμώ να πω. Τα παιδιά έβγαζαν αυτοματισμούς και είχαν ψυχολογία. Θεωρώ πως ήταν μία από τις καλύτερες σεζόν που υπήρξαν στον Κεραυνό. Κόουτς, ποδοσφαιριστές, διοίκηση και φίλαθλοι όλοι μία γροθιά για να ξανά φέρουμε την ομάδα στο σαλόνι. Υπήρχαν στόχος, επιθυμία και όρεξη.



-Κλείνοντας, κάτι τελευταίο. Στα είκοσι πέντε χρόνια υπηρεσίας σου ως γυμναστής έχεις δει γενιές ποδοσφαιριστών. Τι διαφορές ενδεχομένως να υπάρχουν;


Σίγουρα υπάρχουν διαφορές. Όμως, πιστεύω, κανόνας είναι αυτό, ότι όταν δώσεις στα παιδιά σεβασμό, εισπράττεις σεβασμό. Πάντα με εξαιρέσεις ο κανόνας. Γιατί και παλιά υπήρχαν τα δύστροπα παιδιά, να μου επιτραπεί να πω. Τα παιδιά όλων των γενεών είναι παιδιά στην ψυχή, παίζουν και χαίρονται όταν αυτά νιώθουν ωραία και βρίσκονται μέσα σε οικογενειακή ατμόσφαιρα. Όταν λοιπόν παρέχεται τέτοιο κλίμα, όλα λειτουργούν σαν ελβετικό ρολόι. Τα υπόλοιπα, όπως θες χαρακτήρισετα, αποβάλλονται από μόνα τους.





Δημήτρης Παρίσης

dimitrisparisis@hotmail.com


www.facebook.com/Αθλόραμα-1700213963607105

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου