Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

ΑΦΡΕΝΑΡΙΣΤΟΣ...ΚΟΣΜΟΣ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ;

 







'Οσο περισσότερο κινείται κανείς, τόσα περισσότερα ίχνη αφήνει. Αυτό συμβαίνει όταν περπατάει ή ασχολείται με το διαδίκτυο και αλλού.

Το σερφάρισμα, ενέχει κινδύνους εθισμού. Αυτό έχει αποδειχτεί περίτρανα. Διότι σε βάζει σε ένα κόσμο, που σε τραβάει σαν μαγνήτης. Σε κάνει να ασχολείσαι, ασταμάτητα. Πότε με το να ανεβάζεις, πότε με το να επισκέπεσαι.

Στο ίντερνετ, ιδίως οι νέοι, άθελα τους κάνουν και λένε πράγματα, που δεν θα τολμούσαν να τα εκφέρουν στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Κινούμενοι από την ανάγκη του εντυπωσιασμού ή της φιγούρας.

Το ερώτημα είναι, όταν μεγαλώσουν θα θέλουν να τα θυμούνται ή θα έχουν μετανιώσει. Πρέπει να ξέρουμε, ότι ανεβαίνει στο διαδίκτυο δεν περνά στο ντούκου, όλα καταγράφονται. Επίσης, όσο περισσότερο ασχολείται κανείς, τόσο βαθύτερο κάνει το αποτύπωμα του στον χώρο και του δημιουργεί ένα ψηφιακό προφίλ αναγνωρίσιμο στους άλλους.

Κατά συνέπεια πρέπει να κάνουμε σωστή χρήση. Να μπαίνουμε μόνο όταν αναζητούμε κάτι συγκεκριμένο. Να δημοσιεύσουμε, αυτό που αξίζει να δημοσιευτεί, να έχει μια πρόταση για το κοινό καλό. Η είσοδος μας να έχει όρια, φρένα, σοβαρότητα και προσοχή.

Έτσι, δεν θα έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Ούτε να ανησυχούμε μήπως στο άμεσο μέλλον θα πρέπει να αλλάξουμε όνομα γιατί σαν νέοι από απροσεξία μας, δώσαμε λάθος στίγμα για το ατόμο μας.



Δημήτρης Παρίσης

dimitrisparisis@hotmail.com


www.facebook.com/Αθλόραμα-1700213963607105

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου