Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

 





Άρθρο 2 ΚΙΜΠ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ


Από την 01/07/2021 όλα τα δελτία Αθλητικής Ιδιότητας (ΔΑΙ) ερασιτεχνών, είτε ΠΑΕ είτε σωματείων θα είναι ορισμένου χρόνου, με ελάχιστη διάρκεια το 1 έτος και μέγιστη τα 5 έτη. Κατ΄ εξαίρεση αποκλειστικά και μόνο η πρώτη εγγραφή ανηλίκων ποδοσφαιριστών, θα δύναται να είναι ορισμένου χρόνου με ελάχιστη διάρκεια το 1 έτος και μέγιστη τα 7 έτη. Σε κάθε περίπτωση η λήξη ισχύος του ΔΑΙ είναι η λήξη εκάστης αγωνιστικής περιόδου.

Όλα τα σωματεία υποχρεούνται σε αντικατάσταση όλων των ΔΑΙ με το δελτίο νέου τύπου (επανέκδοση) για τους ποδοσφαιριστές που ανήκουν ήδη στη δύναμη τους, το αργότερο έως την 30/06/2022. Η διάρκεια όλων των υφιστάμενων δελτίων που θα αντικατασταθούν/επανεκδοθούν και δεν είναι χαρακτηρισμένα ως δελτία ορισμένου χρόνου παρελθόντων ετών, θα έχουν υποχρεωτικά ημερομηνία λήξης την 30/06/2024.

Από την 01/07/2024 και έπειτα η διάρκεια ισχύος των ΔΑΙ δύναται να συμφωνηθεί μεταξύ των μερών ελεύθερα, εντός των ανωτέρω αναφερθέντων χρονικών ορίων.

Ποδοσφαιριστές των οποίων τα ΔΑΙ παλαιού τύπου δεν αντικατασταθούν, παραμένουν στην δύναμη του σωματείου έως την 30/06/2024, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημους αγώνες του οργανωμένου ποδοσφαίρου και τυχόν συμμετοχή τους θα θεωρείται αντικανονική μετά την υποβολή σχετικής ένστασης (άρθρο 23 ΚΑΠ)


Άρθρο 1 ΚΙΜΠ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ 


Κάθε ομάδα δύναται να διατηρεί τμήμα αρρένων ή γυναικών ή και τα δύο, δεν επιτρέπεται όμως να διατηρεί στη δύναμη του κάθε τμήματος περισσότερους από διακόσιους (200) ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων τουλάχιστον σαράντα (40) θα πρέπει να είναι κάτω των 18 ετών. 

Κάθε ομάδα δύναται να διατηρεί στη δύναμης της αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές μέχρι την ηλικία των 18 ετών, χωρίς αριθμητικό περιορισμό. 

Κάθε ομάδα δύναται να διατηρεί στη δύναμη της μέχρι οκτώ (8) αλλοδαπούς, αμέσως μετά την συμπλήρωση του δέκατου όγδοου (18) έτους της ηλικίας τους, με αίτηση στην Επιτροπή Ιδιότητας Ποδοσφαιριστών. Οι υπεράριθμοι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές που ενηλικιώνονται κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, δύναται να παραμείνουν στην δύναμη της ομάδας μέχρι τη λήξη της αυτής αγωνιστικής περιόδου, με δικαίωμα συμμετοχής σε επίσημους αγώνες.


Άρθρο 7 ΚΙΜΠ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ


Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα, εντός του προβλεπόμενου χρονικού διαστήματος να χορηγήσει σε διαφορετικές ομάδες και να αποκτήσει από διαφορετικές ομάδες μέχρι οκτώ (8) ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές με μετεγγραφή ορισμένου χρόνου με υποχρέωση επιστροφής μόνο για μία περίοδο.

Απαγορεύεται η χορήγηση στην ίδια ομάδα και η απόκτηση από την ίδια ομάδα περισσότερων των τριών (3) ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών με μετεγγραφή ορισμένου χρόνου με υποχρέωση επιστροφής.

Απαγορεύεται η μετακίνηση ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή με μετεγγραφή ορισμένου χρόνου με υποχρέωση επιστροφής για περισσότερες από δύο (2) μετεγγραφικές περιόδους.

Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής δεν δύναται να μετακινηθεί με μετεγγραφή ορισμένου χρόνου με υποχρέωση επιστροφής, εάν υπερβαίνει το εικοστό πρώτο (21) έτος της ηλικίας του.




www.facebook.com/Αθλόραμα-1700213963607105

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου