Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΥΛΑ ΜΑΣ

 




Αύγουστος, ο μήνας που κατά κανόνα, οι ποδοσφαιρικές ομάδες, ξεκινούν την προετοιμασία τους. Θα μου επιτρέψετε ως παλιός να σας καταθέσω ορισμένα πραγματάκια.

Αν είσαι στο χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου επειδή το αγαπάς και το γουστάρεις, τότε, τώρα που βρίσκεσαι στο στάδιο της προετοιμασίας, βλέπε στα μάτια τον προπονητή σου, άκουσε αυτά που σου λέει και εκτέλεσε τα κατά γράμμα. Όργωσε το γήπεδο από το τρέξιμο και μπες στο πρωτάθλημα με υψηλή φυσική κατάσταση. 

Παίξε για την ψυχούλα σου. Να γυρίζεις στο σπίτι σου κουρασμένος μεν, ικανοποιημένος δε. Και προπαντός τελείωσε το πρωτάθλημα αγωνιζόμενος μέσα σε πλαίσια εντιμότητας και αθλητικού ιδεώδες. 

Έχει μεγάλη σημασία να ολοκληρώνεις ότι αρχίζεις. Σου δίνω ένα παράδειγμα, για να καταλάβεις τι τελικά μένει και καταγράφεται. 


ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ 1984 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΑ ΑΝΤΕΡΣΟΝ




40χρονη μαραθωνοδρόμος στους ολυμπιακούς αγώνες του Λος Άντζελες το 1984. Έλαβε μέρος στον μαραθώνιο που έπαιρναν μέρος για πρώτη φορά οι γυναίκες, από αναβίωσης των ολυμπιακών αγώνων. Δεν πήρε μετάλλιο, αλλά έμεινε στην ιστορία για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε για να τερματίσει. Μπήκε στο στάδιο χτυπημένη από ηλίαση και αφυδατωμένη. Χρειάστηκε πέντε λεπτά και σαραντατέσσερα δευτερόλεπτα για να καλύψει τετρακόσια μέτρα εντός σταδίου.  Με το ιατρικό τιμ να την ακολουθεί ανά βήμα της χωρίς να επέμβει διότι θα αποκλειόταν ως "δεχθείσα-έξωθεν βοήθεια".

Οι θεατές κοιτούσαν όλοι όρθιοι κλαίγοντας και χειροκροτώντας, ευχόμενοι απλά να τερματίσει. Το αθλητικό ιδεώδες σε όλο του το μεγαλείο. Και τα κατάφερε να τερματίσει στην 37η θέση μένοντας έτσι στην ιστορία.


Δημήτρης Παρίσης

dimitrisparisis@hotmail.com


www.facebook.com/Αθλόραμα-1700213963607105

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου