Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

ΠΡΟΣΟΧΗ...ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ

 




Όταν ένας ποδοσφαιριστής "κρεμάει τα παπούτσια του", τότε αυτόματα, βρίσκεται προ ενός σταυροδρομίου. Ο ένας δρόμος είναι με αναστροφή και λέγεται "οδός προπονητικής". Ο άλλος είναι μονόδρομος και σε πηγαίνει σπίτι σου. 

Υπάρχουν και δύο παράδρομοι. 

Τον παράδρομο δίπλα στον δρόμο με την αναστροφή τον περπατούν όσοι θέλουν να ασχοληθούν παραποδοσφαιρικά. Παράγοντες, μάνατζερ, διαιτητές κ.ο.κ.

Τον παράδρομο δίπλα στον μονόδρομο τον ακολουθούν όσοι:

Ήμουν 8 με 10 χρονών όταν είδα για πρώτη φορά να παίζουν μπάλα οι: Νεστορίδης, Λουκανίδης και όλοι αυτοί οι μάγοι της μπάλας. Μυθικές μορφές, από τα παλιά τα ωραία όμως τα παλιά. Νόμιζα πως θα ήμουν πάντα παιδί και αυτοί θα παίζουν για πάντα μπάλα. Ήταν σοκ για μένα, όταν τους είδα να σταματούν.

Δεν ήταν λοιπόν θεοί, ούτε ημίθεοι έστω, αλλά ήταν θνητοί σαν εμάς. Νικήθηκαν από τον χρόνο, γιατί μόνο ο χρόνος μπορούσε να τους νικήσει.

Πέρασαν τα χρόνια και έφτασα κι εγώ στο δικό μου σταυροδρόμι. Ο ένας δρόμος έγραφε "μπάλα" και ο άλλος "γράμματα". Η ψυχούλα μου έλεγε "μπάλα", αλλά το σπίτι μου γράμματα. Τότε έκανα τη ντρίπλα της ζωής μου. Διάλεξα τα γράμματα που είχαν σχέση με το ποδόσφαιρο. Έγινα έτσι αθλητικογράφος. Έτσι, και τους δικούς μου ησύχασα και την ψυχούλα μου ανάπαυσα.

Μπορώ και ξανά πατάω γήπεδο. Να παίζω μπάλα κι εγώ, όχι με το τόπι, αλλά με την πένα μου. Καταγράφω τις αθλητικές δραστηριότητες που δεν έχουν ονοματεπώνυμο, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό παιχνίδι. Και δεν το μετάνιωσα.

Γιατί το ποδόσφαιρο μπορεί να κρατάει ενός λεπτού σιγή σε κάθε τραγικό συμβάν της ζωής μας. Μπορεί και κατεβάζει τον κόσμο στους δρόμους σε κάθε τοπ επιτυχία του. Σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Γιατί έχει παγκόσμια γλώσσα.

Θέλω λοιπόν, να σας προτείνω, όταν φτάσετε στο δικό σας σταυροδρόμι, κάντε ότι ζητάει η ψυχούλα σας. Αν δεν μπορείτε, κάντε ντρίπλα. Πάντα πιάνει, σας μιλάω εκ πείρας. Θα καταλάβατε λοιπόν ότι ο παράδρομος δίπλα στον μονόδρομο, είναι ο δρόμος της ντρίπλας.


Δημήτρης Παρίσης

dimitrisparisis@hotmail.com


www.facebook.com/Αθλόραμα-1700213963607105

1 σχόλιο: