Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΙΚΗΣ ΠΟΛΛΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ

 






Σήμερα το ΑΘΛΟΡΑΜΑ φιλοξενεί τον αρχηγό του Κεραυνού Δημήτρη Κατσίκη. Παίκτης με ηγετικά προσόντα, μεστός, αθόρυβος και απαραίτητος. Ο "Μητσάρας" είναι η καρδιά του Κεραυνού και ο παλαιότερος εν ενεργεία παίκτης του, αν και είναι μόλις 31 χρονών (γεν. 1991). 


-Δημήτρη δώσε μας τον ορισμό του Κεραυνού.

Ο Κεραυνός είναι η αθλητική πλευρά της Κερατέας. Είναι η ομάδα που κάθε νέος θέλει να παίξει έστω και για μία ώρα. Είναι το απωθημένο των νέων της Κερατέας. Αποτελεί μεγάλη τιμή να λες ότι έχει παίξει μπάλα στον Κεραυνό. 


-Υπήρξες παίκτης και στα πέτρινα χρόνια της ομάδας.

Κοντεύουμε να κλείσουμε εκατό χρόνια ιστορικής πορείας. Σε αυτή την πορεία κατά συνέπεια, υπήρξαν ακμές και παρακμές. Αυτό συμβαίνει παντού και σε όλα. Στα πρόσφατα κάτω μας, ήμουν παρών, όμως δεν απογοητευτήκαμε. Πεισμώσαμε και πέσαμε με τα μούτρα στη δουλειά να φέρουμε την ομάδα στα πάνω της. Είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες και μόνο σεβασμός της πρέπει. Σε ομάδες τέτοιας πορείας είναι ασέβεια να πειραματίζεσαι. Δουλεύεις χωρίς γκρίνιες και παλεύεις μέχρι τέλους και αυτό πράξαμε. 


-Ο σύλλογος φέτος πέτυχε νωρίς τον στόχο του.

Όντως. Ο φετινός στόχος μας ήταν να βγούμε πρωταθλητές, όχι απλά να πάρουμε την άνοδο. Η ομάδα δεν ήταν για την Β΄ κατηγορία. Το αποδείξαμε. Είμαστε με διαφορά πρώτοι, με απίστευτα στατιστικά και απίθανη πορεία στο κύπελλο. Τολμώ να πω ότι η παρουσία μας ήταν καθαρά διαδικαστική. 


-Που οφείλεται λοιπόν αυτό το επίτευγμα;

Μία παροιμία λέει, το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, άρα η κεφαλή καθορίζει την πορεία μίας ομάδας. Λοιπόν η διοίκηση Ελευθερίου είναι ίσως η καλύτερη των τελευταίων χρόνων. Όλα τα μέλη του Δ.Σ είναι κύριοι με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Συνεπέστατοι και πάντα δίπλα μας. Σαν παίκτες βλέπουμε και εκτιμούμε ότι η διοίκηση ματώνει οικονομικά για εμάς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς κι έτσι εμείς φροντίζουμε να τους ικανοποιούμε με τις επιτυχίες μας. 


-Καταφέρατε να φέρετε και τον κόσμο πίσω.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επιτυχία μας. Ο κόσμος έχει βάλει πλάτη, έχει δώσει χρήμα και χρόνο και μόνο επιτυχίες του αρμόζουν. Πηγαίνουμε στα εκτός έδρας παιχνίδια και είμαστε περισσότεροι από τους γηπεδούχους. Η ομάδα μας έχει έντονο το τοπικό στοιχείο και αυτό είναι κάτι που το ζητάει ο κόσμος. Θέλει να βλέπει τα δικά του γνώριμα πρόσωπα να παίζουν. Αυτός ο κόσμος είναι η δύναμη μας. Βγάζει μία απίστευτη δυναμική και είναι όντως ο δωδέκατος παίκτης μας. Τους ευχαριστούμε πολύ.


-Δημήτρη έχει διαπιστωθεί ότι και μετά το 75΄ έχετε δυνάμεις, πρεσάρετε και ανεβάζετε στροφές, όταν άλλες ομάδες πέφτουν σε ρυθμό.

Πράγματι. Αυτό οφείλεται στην επιστημονική δουλειά που γίνεται από μέρος του τεχνικού τιμ. Έχουμε την πολυτέλεια να διαθέτουμε τον καλύτερο γυμναστή και του πρέπουν τα εύσημα. Ο Σακελλαρίου είναι τοπ. Ο κόουτς, από την άλλη, κάθε Δευτέρα μας δίνει το εβδομαδιαίο πλάνο και μας προετοιμάζει για το Κυριακάτικο παιχνίδι. Πέρα από την προπόνηση, μας αναλύει τα σημεία πάνω στα οποία πατάμε για να είμαστε προετοιμασμένοι και διαβασμένοι. Ο Δημητρόπουλος ήταν ο καταλύτης για αυτήν την απίστευτη πορεία μας. Τεράστια η συμβολή του. 


-Δημήτρη μας είπες για την διοίκηση, για το τεχνικό τιμ και για τον κόσμο. Για τα αποδυτήρια τι μπορούμε να πούμε;

Εδώ είναι το κουμπί. Το Α και το Ω για μια υγιή ομάδα είναι τα αποδυτήρια. Η σωστή διαχείριση, η δίκαιη μεταχείριση και η ειλικρίνεια είναι το οξυγόνο που χρειάζεται αυτός ο κλειστός χώρος. Γιατί όταν έρθει η στραβή, τότε μόνο αποκαλύπτεται η πραγματική κατάσταση της ομάδας και ότι κατάσταση επικρατεί στα αποδυτήρια, βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο.


-Εισπράττει κανείς βλέποντας σας από τον τρόπο που πανηγυρίζετε ένα γκολ, ότι είστε δεμένη ομάδα.

Είμαστε πάνω από όλα φίλοι. Πηγαίνουμε στην προπόνηση μία ώρα νωρίτερα και μένουμε μετά για να κάνουμε τον χαβαλέ μας, να συζητήσουμε, να πειράξουμε ο ένας τον άλλον. Ότι συμβαίνει σε μία οικογένεια. Υπάρχει ομοιογένεια. Είμαι υπερήφανος για τους συμπαίκτες μου. Και το σημαντικότερο, όλοι οι βασικοί μας παίκτες είναι μικροί σε ηλικία. Έχουμε ομάδα για μία δεκαετία. Και με μικρούς να έρχονται επάξια πίσω μας. 


-Πλέον ανήκετε στην Α΄ κατηγορία.

Στην Α΄ κατηγορία επανερχόμαστε. Είμαστε κομμάτι της κατηγορίας και θα πρωταγωνιστήσουμε. Η ομάδα δεν έχει ταβάνι και είναι στο DNA της ο πρωταθλητισμός. Δεν μας αρκεί να συμμετέχουμε. Είμαστε και νιώθουμε πρωταγωνιστές. 


-Τι θα ήθελες να δεις όταν θα φτάσει η ώρα να κρεμάσεις τα παπούτσια σου;

Αργεί αυτό ακόμα. Είμαι τριανταένα χρονών. Θα ήθελα όμως να κάνω μνεία στα παιδιά που ήρθαν και βοήθησαν και στα παιδιά που έρχονται να βοηθήσουν. Θα ήθελα να βλέπω να στηριζόμαστε στα δικά μας παιδιά και να έχουμε το δικαίωμα να παίρνουμε τους καλύτερους παίκτες των γύρω περιοχών. Θέλω να αισθάνονται οι παίκτες ότι έχουν ένα μεγάλο συν στο βιογραφικό τους, ότι υπήρξαν ποδοσφαιριστές του Κεραυνού. Είμαι εδώ να βοηθήσω την ομάδα της πόλης μου και της καρδιάς μου και δεν θέλω να πάω πουθενά αλλού. Νιώθω περήφανος που είμαι ποδοσφαιριστής του Κεραυνού και αυτό το αίσθημα με καλύπτει σε όλα. Όταν θα φύγω, θέλω να λέω ότι υπήρξα μέλος αυτού του ιστορικού συλλόγου.



Δημήτρης Παρίσης

dimitrisparisis@hotmail.com

www.facebook.com/Αθλόραμα-1700213963607105

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου