Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ

 




Σας έχω ξανά γράψει ότι υπάρχουν δύο κόσμοι. Ο ένας είναι ο κόσμος της αιτίας που είναι και αόρατος και ο άλλος είναι ο κόσμος του αποτελέσματος. Δεν είναι του παρόντος για να προβούμε σε ανάλυση των δύο κόσμων.

Τρανή απόδειξη όμως, για την ύπαρξη τους, δόθηκε στον προχθεσινό αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των εθνικών ομάδων του Κόσοβου και της Ελλάδας. 

Όσοι τον παρακολούθησαν, θα παρατηρήσατε ότι οι Κοσοβάροι προέβησαν σε "παρατεταμένο γιούχα" όσο παιζόταν ο εθνικός μας ύμνος.

Βάλτε τους δίπλα στους Κινέζους, οι οποίοι όχι μόνο τραγουδούσαν τον εθνικό μας ύμνο στα Ελληνικά, αλλά αποδέχτηκαν την πατρότητα του ελληνισμού στον αθλητισμό. Όμως οι Κινέζοι έχουν χιλιάδων ετών ιστορία και πολιτισμό. Είναι ευσεβής λαός και προκόβει, τολμώ να πω.

Η ενέργεια των Κοσοβάρων, ήταν καθολικό ατόπημα για αυτό και η θεία δίκη έδρασε άμεσα και τους προξένησε τέσσερις πληγές.

Πρώτη: Έχασαν εντός έδρας το παιχνίδι. Ξέρετε πόσο πονάει η εντός έδρας ήττα.

Δεύτερη: Έπεσαν από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Τρίτη: Απώλεσαν δύο βασικούς τους παίκτες καθότι αποβλήθηκαν.

Τέταρτη: Οι θεατές εγκατέλειψαν το γήπεδο "διωγμένοι" από την καταιγιστική βροχή, που έπεφτε προς το τέλος του αγώνα. Έτσι, δεν "αξιώθηκαν" να δουν τους πανηγυρισμούς των Ελλήνων.

Θέλω να ξέρετε ότι, αν αποφασίσετε η ζωή σας να πηγαίνει τρένο (όπως λέμε στο ποδόσφαιρο), πρέπει να πατάτε πάνω σε δύο ράγες. Του σεβασμού και της εκτίμησης. Γιατί όταν σέβομαι και εκτιμώ τους πάντες και τα πάντα, θα έχω και την εύνοια του αθέατου κόσμου, της αιτίας.



Δημήτρης Παρίσης

dimitrisparisis@hotmail.com


www.facebook.com/Αθλόραμα-1700213963607105


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου