Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

ΒΑΛΑΝΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ "ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ"

 



Ο νεαρός οπισθοφύλακας των Γλυκών Νερών, Βαλάντης Χριστοδούλου μας συναρπάζει με το ποδοσφαιρικό του ταλέντο. Μας εκπλήσσει όμως και θετικά με την πνευματική  ωριμότητα του. 


"Όταν τυχαίνει ένας τραυματισμός, πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί, στην αντιμετώπιση του. Γιατί καλώς ή κακώς, στο επίπεδο που βρισκόμαστε, δεν έχουμε από πάνω μας, ολόκληρη ομάδα ιατρικού επιτελείου να ασχοληθεί με εμάς. Με αποτέλεσμα να γίνονται λάθη. Μπορεί από έναν μικροτραυματισμό να οδηγηθούμε σε κάτι μεγαλύτερο, λόγω άγνοιας. 

Ευτυχώς στη περίπτωση μου, λάβαμε μέτρα άμεσα. Και μετά από συνεννόηση του προέδρου κ. Δρούγκα και του φυσιοθεραπευτή μας κ. Μουστάκα, αποφασίσαμε να πάω σε ένα κέντρο αποκατάστασης για να αντιμετωπιστεί ο τραυματισμός (οστικό οίδημα στη φτέρνα). 

Μετά την αντιμετώπιση ενός τραυματισμού, πρέπει οι ποδοσφαιριστές να είναι πολύ προσεχτικοί και να μην βιαστούν να μπουν στην προπονητική ή αγωνιστική δράση. Σταδιακά και μετά από συνεννόηση με τον γιατρό. Όσο για το διάστημα που βρίσκεται ο παίκτης εκτός και αναγκάζεται να βλέπει από την κερκίδα την ομάδα του, είναι δύσκολο συναίσθημα, να αισθάνεσαι να μην μπορείς να προσφέρεις βοήθεια και να αγχώνεσαι παραπάνω από ότι μέσα στο γήπεδο. Από την άλλη όμως, βλέποντας τον αγώνα απ΄ έξω, βλέπεις πράγματα που δεν φαίνονται μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Τέλος, να ευχηθώ καλή συνέχεια σε όλους τους ποδοσφαιριστές και προπονητές αυτού του ωραίου πρωταθλήματος που διανύουμε φέτος".


Δημήτρης Παρίσης

dimitrisparisis@hotmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου