Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΡΙΣΗ

 



ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΑ

Η μεγαλύτερη και ιερότερη στιγμή στην πλάση, είναι όταν ο άνθρωπος, σε βρεφική ηλικία, σταθεί στα δυο του πόδια, ορθώσει ανάστημα. Τότε φεύγει από την κατηγορία των ζώων και γίνεται άνθρωπος. Από την άλλη, πόσο ζοφερή και θλιβερή είναι η πτώση του ανθρώπου; Ειδικά ενός νέου παιδιού-αθλητή. Τι να πει κανείς τότε. Για ποια άνοδο, σωτηρία ή υποβιβασμό να μιλάμε. Προέχει η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών. Να τα βλέπουμε στο γήπεδο να παίζουν και να μας χαρίζουν ευγενές θέαμα και να μας θυμίζουν τα δικά μας νιάτα. Η Παναγιά μαζί του.


ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ 

Μπράβο στη Μαρκο και τον Πυργιώτη κόουτς Πάρη. Απέδειξαν ότι το θέμα τους ήταν καθαρά ψυχολογικό. Γιατί έχει γερά γρανάζια η Μαρκο στη μηχανή της. Μπράβο και στην Βάρη και στην Θύελλα. Αυτές οι τρεις ομάδες είναι τα διαμάντια του ποδοσφαίρου της Ανατολικής Αττικής στις Εθνικές κατηγορίες της χώρας μας.


ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ

Υπάρχουν σε κάθε ομάδα και πάντα θα υπάρχουν τρία-τέσσερα παιδιά που δουλεύουν έξτρα γιατί θέλουν να γίνουν καλοί ποδοσφαιριστές. Γυμνάζονται, κάνουν καλή διατροφή, κοιμούνται νωρίς και πίνουν πάρα πολύ νερό και διαβάζουν παλαιότερους παίκτες. Είναι τα λεγόμενα στρατιωτάκια. Πειθαρχημένα παιδιά με στόχο και όραμα. Να ξέρουν ότι το ποδόσφαιρο κάποια στιγμή θα τα ανταμείψει, αρκεί να είναι εκεί υπομένοντας τις δυσκολίες. 


ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ

Έχουμε στην περιοχή μας ιστορικές ομάδες που περπάτησαν σε Εθνικές κατηγορίες σαν ΠΑΕ ή ΤΑΠ. Αυτές πρέπει τιμής ένεκεν να διοργανώνουν εναλλάξ τον τελικό Κυπέλλου.


ΠΡΟΣ ΔΟΞΑΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ

Κάθε άνθρωπος είναι ένας κήπος με λουλούδια και αγκάθια. Μην χάνεις τον καιρό σου, μην ματαιοπονείς προσπαθώντας να ξεριζώσεις τα αγκάθια. Πότισε, λίπανε τα άνθη των αρετών σου κι εκείνα θα πνίξουν τα αγκάθια.


Δημήτρης Παρίσης

dimitrisparisis@hotmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου