Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Η ΚΑΘΟΔΟΣ ΣΤΟΝ ΑΔΗ

γράφει ο Δημήτρης Παρίσης
Πολλοί θεωρούν τη Γ΄ κατηγορία ως τιμωρία και τέλειο ευτελισμό. Είναι όντως έτσι; Είναι όντως ο πάτος, το έσχατο σημείο. Είναι όμως και σημείο εκκίνησης. Εδώ μπορείς να ηρεμήσεις, να επαναπροσδιοριστείς, να δεις τι έφταιξε που χάθηκε η μπάλα. Εδώ μπορείς να ξανά φυτέψεις και σε βάθος χρόνου να σηκώσεις ανάστημα. Να ξανά δώσεις το παρόν. Να κάνεις καμπάκ. Για το how is how των ομάδων αυτής της κατηγορίας, πλησιάσαμε τον Νέστορα των προπονητών, τον Σάκη Τασσόπουλο, τον έμπειρο Μεσσήνιο προπονητή με το πλούσιο βιογραφικό, με τις κατασταλαγμένες απόψεις περί ποδοσφαίρου και ανάδειξης ταλέντου.



ΣΑΚΗΣ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ «ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΧΕΙ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ»


«Ο καλός δάσκαλος παίρνει τις πρώτες τάξεις του δημοτικού, έτσι επιβάλλεται. Έτσι και οι ομάδες της Γ΄ κατηγορίας αν δουλέψουν με μικρά, νέα παιδιά και έχουν υπομονή, σε βάθος χρόνου θα δικαιωθούν. Ίσως θα ήταν μια λύση το πρωτάθλημα νέων της ένωσης μας να ήταν η Γ΄ κατηγορία. Ίσως να υπήρχε ένα πλαφόν ηλικίας. Νέα παιδιά ισάξια σε δύναμη να αγωνιστούν σε ένα πρωτάθλημα που θα γίνονται κατά ποσοστό 80% αθλητισμός. Να επενδύσουν οι παράγοντες στον τεχνικό τομέα. Να βρουν τεχνικούς με γνώσεις και όρεξη και με σύγχρονες αντιλήψεις. Να ξεκινήσουν από το Α και να πουν πάλι τα αυτονόητα. Έτσι θα παραχθεί έργο όταν εφαρμοστεί ο ορισμός του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Το ποδόσφαιρο έχει πέντε χιλιάδες κινήσεις, σκέψου πόσο χρόνο χρειάζεται για να τις μάθεις».




ΤΟ HOW IS HOW ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ Γ΄ΕΠΣΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟ


«Καταρχάς το πρωτάθλημα ήταν χωρισμένο σε τρεις ενότητες. Πρώτη τέσσερις-πέντε ομάδες που πρωταγωνίστησαν, δεύτερη δύο-τρεις ομάδες ρολίστες και Τρίτη τρεις-τέσσερις ομάδες που ξεκινούν κάτι καινούριο. Είχε το ιδιαίτερο της ανισότητας στη δύναμη λόγω ηλικιακής διαφοράς. Μία κατηγορία που οι μικροί πρέπει να ευδοκιμούν και ομάδες που θέλουν να χτιστούν εξ αρχής».

ΝΙΚΗ ΔΡΟΣΙΑΣ: Δίκαια πρωταθλήτρια. Έδειξε σταθερότητα, είχε την καλύτερη άμυνα, το παιχνίδι της στηριζόταν στις αντεπιθέσεις με έμπειρους παίκτες. Ομάδα που χτίζεται εδώ και τέσσερα χρόνια. Με διοίκηση, με σταθερότητα στους στόχους και με άριστους προπονητές.

ΔΟΞΑ ΑΓ. ΑΝΝΑΣ: Η δευτεραθλήτρια της κατηγορίας. Ομάδα που έβαζε γκολ. συνεχώς βελτιούμενη, με ένα κράμα στο ρόστερ της από παλιούς και νέους παίκτες. Άξιζε την άνοδο και δικαίωσε διοίκηση και προπονητές.

ΜΑΥΡΟΣ ΑΕΤΟΣ: Πολύ δυνατό σύνολο που πάλεψε όλα τα ματς, αλλά είχε και κάποια ατυχή αποτελέσματα. Πάντως αν συνεχίσει έτσι, το μέλλον του ανήκει. Ανεξάρτητα ότι προέρχεται από μία μικρή περιοχή.

ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΝΘΟΥΣΑΣ: Νεανική ομάδα. Όπως πάντα, προσπάθησε να παίξει ποιοτικό ποδόσφαιρο. Στα ντέρμπι έδειξε αδυναμία στο να παίρνει αποτελέσματα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ: Βαρύ όνομα, με νέα διοίκηση με όραμα. Χρίστηκε φαβορί, όμως δεν του βγήκε στον πρώτο γύρο γιατί δεχόταν πολλά γκολ εκτός έδρας. Στην αρχή του δεύτερου γύρου με προσθήκες στο ρόστερ έδειξε ότι θα δικαιώσει τον τίτλο του φαβορί, όμως η συνέχεια ήταν διαφορετική.

ΚΑΠΑΝΔΡΙΤΙ: Ξεκίνησε με άσχημα αποτελέσματα. Στον δεύτερο γύρο έδειξε δύναμη, μάλιστα σε πολλά ματς και έδειξε ότι μπορεί στη συνέχεια για κάτι καλύτερο.

ΡΑΜΝΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ: Και μόνο που επανήλθε μετά από μια χρονιά απραξίας εκτός γηπέδου και μπόρεσε να φτιάξει ομάδα, μπράβο σε όλους. Κέρδισε σίγουρα πολλά αυτή τη σεζόν για το μέλλον.

ΑΜΦΙΑΡΑΟΣ: Σκληρό καρύδι. Παίκτες με δύναμη, αλλά οι μείων βαθμοί που κουβαλούσε από πέρσι, δεν του έδωσαν την ψυχολογία.

ΑΥΛΩΝΑ: Αδύναμη και προβληματική παρότι έχει εμπειρίες από ανώτερες κατηγορίες.

ΦΟΙΒΟΣ ΒΑΡΗΣ: Μικρά παιδιά. Νεανική ομάδα, δουλεύει σωστά και σε βάθος χρόνου θα δικαιωθούν.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ/ΠΑΝΣΤΑΥΡΑΙΚΟΣ: Ομάδες που ξεκινούν κάτι καινούριο. Σε βάθος χρόνου θα δείξουν τι ετοιμάζουν.

Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΣΑΚΗ


«Θα μπορούσα να βάλω όλα τα παιδιά από 18 έως 20 ετών. Σε αυτή την κατηγορία μπορούν να εκκολαφθούν παίκτες. Έτσι λοιπόν σκέφτηκα αντί για ενδεκάδα, να δώσω πέντε-έξι παίκτες οι οποίοι για μένα πρέπει να προσεχθούν.»

Νο1 Ζαγουρής από τον Ρανμούς

Νο2 Μουρούτης από την Αγ. Άννα

Νο3 Κωνσταντόπουλος από τον Εθνικό

Νο4 Σωτηρόπουλος από τους Νικητές

Νο5 Παππάς από τους Νικητές

Νο6 ο 26χρονος Μπλέτσας από τη νίκη δροσιάς

Δημήτρης Παρίσης
dimitrisparisis@hotmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου