Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΑ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ



ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ






Ο τελικός ξεκίνησε με το τελετουργικό του μέρος, στις 17:23 μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι δυο ομάδες με τις σημαίες τους συνοδευόμενες από το διαιτητικό καρέ. Της πομπής προηγείτο η Ελληνική σημαία και πίσω της η σημαία της ΕΠΣΑΝΑ, αφού παρατάχθηκαν οι δύο σύλλογοι κατά πλάτος της σέντρας ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος και άπαντες όρθιοι απέδωσαν φόρο τιμής. Ακολούθησαν ομιλίες εκ μέρους της ΕΠΣΑΝΑ και των δύο δήμων Ραφήνας και Μαρκοπούλου.



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ






Στο πρώτο μέρος το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό, κανείς δεν έπαιρνε το ρίσκο. Η Θύελλα επιδίωκε να πάρει κατοχή μπάλας ελέγχοντας το κέντρο και η Μαρκο να ζητά την κόντρα επίθεση. Απόρροια αυτών των προσπαθειών, είχαμε στο 27΄ ένα βολ πλανέ του νεαρού Μασκλαβάνου που πέρασε ξυστά άουτ από κάθετη σέντρα του Σαντριά. Στο 41΄ δυνατό σουτ του Ζέκιο, πέρασε άουτ. Στο 43΄ επίσης δυνατό σουτ, αυτή τη φορά του Χαρακτίδη μπλόκαρε ο Κύρκος. Στο δεύτερο μέρος οι ρόλοι αντιστράφηκαν.





 Η Μαρκο το τόλμησε, ρίσκαρε και άρχισε να σφυροκοπάει τη Θύελλα, με αποκορύφωμα μία απίστευτη φάση που είχε εναλλαγή της μπάλας από τρεις παίκτες που ξεκίνησε από τη σέντρα και τελείωσε λίγο πριν τα γκολπόστ της Θύελλας. Διακρούσης βρίσκει τον Κοσμά, ο Κοσμάς στον Σαντριά, ο τελευταίος επιχειρεί σέντρα σουτ και στη φάση παρεμβάλλεται ο Μασκλαβάνος ο οποίος με προβολή-τάκλιν δεν πρόλαβε να τη σπρώξει στα δίχτυα, ήταν ένα βήμα πιο πίσω. Στο 57΄ χαμένο τετ α τετ του Γκαβασιάδη. Στο 59΄ φωτοβολίδα του Κοσμά από τον χώρο της σέντρας, λίγο έλειψε να κρεμάσει το Κατσικάτσο. Στο 87΄ ψαλιδάκι ο Γκαβασιάδης λίγο άουτ.





Στο 90΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μανουσάκης για την Θύελλα. Στον αντίποδα, η Θύελλα άντεξε στο σφυροκόπημα και κτυπούσε αυτή τώρα στην κόντρα. Καλοστημένη κι έμπειρη ομάδα με απροσπέλαστο τον Ντόσκα, από δεξιά που δεν έχασε καμία μονομαχία. Έτσι, με λευκή ισοπαλία οδηγούμαστε στην παράταση.





Στη παράταση μίλησε η ψυχή των δύο ομάδων. Δεν υπήρχε σύστημα και τακτική. Η Μαρκο με κεκτημένη ταχύτητα έχοντας αριθμητική υπεροχή, κυνηγούσε το γκολ Η Θύελλα αμυνόταν σθεναρά, η κούραση, το άγχος όξυναν τα νεύρα και είχαμε μικροσυμπλοκές, από αυτές που συνηθίζουμε να βλέπουμε σε αγώνες ντέρμπι. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν η ισοπαλία χωρίς γκολ, που οδήγησε τις δύο ομάδες στη διαδικασία των πέναλτι.
Το αρνητικό του τελικού ήταν ο κακός φωτισμός του γηπέδου, ιδιαίτερα στον χώρο της σέντρας.


Δημήτρης Παρίσης
dimitrisparisis@hotmail.com
photos Argiris



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου