Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΠΑΙΑΝΙΚΟΥ







Με ένα οριακό ρόστερ πλαισιωμένο με πολλούς τραυματισμούς, αλλά με το ταλέντα των νεαρών ποδοσφαιριστών του, ο Παμπαιανικός κατάφερε να κερδίσει την πολυπόθητη άνοδο στην Α΄ Κατηγορία. Με καθοδηγητές τους έμπειρους προπονητές Ευγένη Τσέρτο και Γιάννη Καρδιανάκη, ο ιστορικός σύλλογος της Παιανίας "εκμεταλλεύτηκε" στο μάξιμουμ την απόδοση των ποδοσφαιριστών του.


Η μεθοδική δουλειά που ξεκίνησε από τις Ακαδημίες  του συλλόγου έδειξε ότι το γεγονός δεν ήταν τυχαίο αλλά αναμενόμενο. Με θεμέλια που έθεσαν ο Γιάννης Χερίδης για να ακολουθήσει ο Ηλίας Τριανταφύλλου, έφτασε στο ρετιρέ με το δίδυμο του Ευγένη Τσέρτου και του Γιάννη Καρδιανάκη.


Η υπερηφάνεια που αισθανόμαστε από αυτή την ομάδα, δεν προέρχεται από τις αγωνιστικές επιτυχίες αλλά από την αθλητική παιδεία και τον σεβασμό στους αντιπάλους που έχουν οι αθλητές μας. Το "πιστεύω" των ποδοσφαιριστών μας, είναι ότι το άθλημα αυτό πρέπει να μας χαρίζει μόνο φίλους, άσχετα με το αποτέλεσμα κάθε αγώνα, αφού μετά από αυτόν όλοι οι αθλητές που μάχονταν μέσα στο γήπεδο έχουν τους ίδιους προορισμούς. Να πάνε στις δουλειές τους, στα σπίτια τους, στους φίλους τους.


Αυτή είναι η αθλητική ιδέα και μόνον αυτή θα μπορέσει να απομακρύνει κάποιους ανεγκέφαλους κυρίους που η παρουσία τους στα γήπεδα μόνον βία και απαράδεκτη συμπεριφορά μεταφέρει.


Μπορεί ο ενθουσιασμός μας να προέρχεται από την Ανδρική ομάδα, όμως η αφοσίωση μας και η προσοχή μας είναι στραμμένη στο φυτώριο του Παμπαιανικού που είναι οι Ακαδημίες. Επιλεγμένοι προπονητές, γνώστες της παιδικής ψυχολογίας μεταφέρουν στα παιδιά εκτός από τα μυστικά της μπάλας, τη σωστή συμπεριφορά στις ανθρώπινες σχέσεις και τη γενική παιδεία.


Όπως οι μικροί μας αθλητές μαθαίνουν ότι ο αθλητισμός δεν είναι απαραίτητα πρωταθλητισμός, έτσι θα θέλαμε αυτό να μεταφερθεί και στους γονείς αυτών των παιδιών, που πολλοί από αυτούς έχουν την παράλογη απαίτηση από τα παιδιά τους να κερδίζουν όλους τους αγώνες. Χρέος των γονιών είναι να δίνουν το παρών στο γήπεδο και να χειροκροτούν τους μικρούς αθλητές για την προσπάθεια που καταβάλουν. Επίσης να μεταφέρουν τον αναγκαίο σεβασμό στον "άρχοντα" του αγώνα όπως λέγεται ο διαιτητής, άσχετα αν αυτός μας αδίκησε ή όχι.


Τέλος, θα ήθελα με πολλή αγάπη την επιτυχία της Ανδρικής ομάδας να την αφιερώσω σε όλη την Παιανία, στους φιλάθλους μας, στον Δήμαρχο της πόλης και στον πρόεδρο Γιάννη Κατσάνο.

ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ

ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου