Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ ΤΟ 3ο ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ







Με παρόντα όλα τα μέλη του συνδέσμου εκατόν τριάντα περίπου τον αριθμό, Σάββατο και Κυριακή (9-10 Ιουνίου) στα εκπαιδευτήρια ΚΩΣΤΕΑΣ-ΓΕΙΤΟΝΑΣ στην Παλλήνη έγινε το 3ο επιμορφωτικό συνέδριο των προπονητών ποδοσφαίρου Ανατολικής Αττικής. Η ησυχία και η προσήλωση στο μάθημα ήταν έκδηλη και επισημάνθηκε από όλους. Ώριμοι όσο ποτέ οι προπονητές αποδείχθηκαν άριστοι ακροατές-μαθητές με τις εύστοχες ερωτήσεις τους επί των θεμάτων. Άψογο το Δ.Σ του συνδέσμου, να εξυπηρετήσει, να υποδείξει, να λύσει τα όποια θέματα υπήρξαν. Ο πρόεδρος Πέτρος Τσιγκούλης άριστος οικοδεσπότης. Ψυχή του συνεδρίου πανθομολογουμένως ο Μιχάλης Κατσίμπρας. Βρισκόταν παντού στην αίθουσα, στο κέτερινγκ, στο γήπεδο αεικίνητος και πρόθυμος προς όλους. Κατά τη γνώμη μας ήταν το καλύτερο συνέδριο από άποψης ποιότητας εισηγητών και προσήλωσης των μελών.





Το σεμινάριο ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του προέδρου της ΕΠΣΑΝΑ Δημήτρη Γιαρένη και του προέδρου του Συνδέσμου Προπονητών Πέτρο Τσιγκούλη. Ήταν χωρισμένο σε τέσσερις ενότητες, στο τέλος κάθε ενότητας υπήρχε στρογγυλή τράπεζα για συζήτηση και ολιγόλεπτο διάλειμμα.





Αναλυτικά, το Σάββατο είχαμε την πρώτη ενότητα "Οι επιστήμες στο ποδόσφαιρο", η δεύτερη ενότητα ήταν "Επαγγελματικό και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο". Μετά το τέλος των δύο ενοτήτων ακολούθησε το πρακτικό μέρος που αφορούσε μάθημα στο γήπεδο.





Την Κυριακή είχαμε τη συνέχεια στο πρακτικό μέρος πάντα στο γήπεδο και ακολούθησε με την είσοδο στην αίθουσα η τρίτη ενότητα που αφορούσε τους  παράγοντες που επιδρούν στο ποδόσφαιρο. Και κλείσαμε με την τέταρτη ενότητα η οποία ήταν μια δεύτερη ματιά στο θέμα "Ερασιτεχνικό και επαγγελματικό ποδόσφαιρο". Ακολούθησαν βραβεύσεις-απονομές .


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ



 α) Αποδείχτηκε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ότι το επιστημονικό προσωπικό είναι κομμάτι του τεχνικού τιμ, β) η επιμόρφωση των προπονητών κρίνεται αναγκαία και επιβάλλεται να γίνεται ανά τακτά διαστήματα


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ



Ο πρόεδρος της ΕΠΣΑΝΑ Δημήτρης  Γιαρένης υποσχέθηκε α) να παραχωρηθεί μία αίθουσα στα παλιά γραφεία της Ένωσης για τον Σύνδεσμο Προπονητών, β) να πάρουν πάσο εισόδου στα γήπεδα οι προπονητές.




Ο πρόεδρος Πέτρος Τσιγκούλης υποσχέθηκε α) τη μείωση της ετήσιας συνδρομής από 25 ευρώ σε 20 ευρώ, β) ότι θα επαναδραστηριοποιηθεί η ομάδα ποδοσφαίρου των προπονητών για κοινωφελείς σκοπούς, γ) το επόμενο συνέδριο θα είναι με χρηματική συμμετοχή, το δε ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καλύψει τα έξοδα επιμορφωτικού ταξιδιού στη  Ευρώπη για δέκα προπονητές μετά από κλήρωση.





Κλείνοντας να δώσουμε συγχαρητήρια στον σύνδεσμο, στον Μιχάλη Κατσίμπρα, στον Στάθη Σταθόπουλο που ήταν εκεί για όλους και για όλα πιστός φίλος του συνδέσμου, σοφός σύμβουλος με παρουσία και στα τρία συνέδρια. Τους εισηγητές που η ποιότητα τους ήταν υψηλού επιπέδου από το υψηλότερο που διαθέτει η χώρα μας και οι οποίοι να σημειωθεί ήρθαν άμισθοι. Στους χορηγούς που αγκάλιασαν το σεμινάριο εκπαιδευτήρια ΚΩΣΤΕΑΣ-ΓΕΙΤΟΝΑΣ, ΓΕΥΣΙΝΟΥΣ (food culture), ETPA (packaging), η ΒΡΑΔΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, SPORTIME.





Οι εισηγητές του συνεδρίου ήταν: Ο γιατρός Χρήστος Θέος, ο εργομέτρης Βαγγέλης Μπεκρής, ο Διατροφολόγος Γιάννης Κωτσής, ο ψυχολόγος Αχιλλέας Υφαντίδης, ο τεχνικός διευθυντής ΕΠΟ Ζελενίτσας Μπάμπης, ο λέκτορας ΣΕΦΑΑ Αθηνών Μιχάλης Μητροτάσιος, οι προπονητές Σάκης Τσιώλης, Σωτήρης Ρούσσης, Στάθης Σταθόπουλος, Βαγγέλης Βλάχος, Παπανδρέου Σταύρος, Πετράκης Γιάννης, Κατσίμπρας Μιχάλης, ο υπεύθυνος γραμμής βοήθειας για το μπούλινγκ
Γιώργος Κορμάς, ο φυσιολόγος Στέλιος Πούλος και ο δημοσιογράφος Αντώνης Κατσαρός.

Τον συντονισμό του συνεδρίου είχαν οι δημοσιογράφοι Γιάννης Δάρας και Μιχάλης Τσώχος. Στο τέλος δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής και ανανεώθηκε το ραντεβού για το 4ο συνέδριο την επόμενη χρονιά.



ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΙΓΚΟΥΛΗΣ "ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ"



"Τέτοια επιτυχία δεν την περιμέναμε. Ήρθαν οι ποιοτικότεροι της χώρας μας εισηγητές και μάλιστα χωρίς αμοιβή, εξασφαλίσαμε με τη συνεργασία του Μιχάλη Κατσίμπρα τους πιο εκλεχτούς χορηγούς. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα μέλη του Δ.Σ που βοήθησαν παρασκηνιακά, στον Στάθη Σταθόπουλο που τρία χρόνια είναι κοντά μας, να σημειώσω ότι οι εισηγητές παρέμενα μέχρι τέλους ενώ μπορούσαν να φύγουν μετά την αγόρευση τους, την παρουσία και κοσμιωτάτη διαγωγή των προπονητών μελών περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, τη συμπαράσταση της ηγεσίας της ΕΠΣΑΝΑ. Αυτά όλα μας ανεβάζουν τον πήχη και μας υποχρεώνουν την επόμενη φορά να είμαστε καλύτεροι. Αυτός είναι και ο σκοπός μας. Ήταν το 3ο επιμορφωτικό συνέδριο μας, το οποίο όπως είδατε στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Ραντεβού του χρόνου".

Δημήτρης Παρίσης
dimitrisparisis@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου