Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΝΑΤΕΛΟΝΤΟΣ ΑΣΤΕΡΑ






Υπάρχουν κάποιοι παράγοντες, που όταν έρχεσαι σε επαφή μαζί τους βγαίνεις κερδισμένος. Αναθεωρείς απόψεις και αλλάζεις οπτική γωνία. Νιώθεις πόσα λίγα ξέρεις και νομίζεις ότι κάτι είσαι και μάλιστα είχες άποψη και την κατέθετες. Πόσο σκληρό είναι και ισοπεδωτικό για σένα όταν ο συνομιλητής σου είναι τεράστιος. Έναν τέτοιο παράγοντα επιτρέψτε μου να σας παρουσιάσω σήμερα.  Είναι ο πρόεδρος του Αστέρα Βάρης κος Δημήτρης Πάπιος, που έχει γνώση και δικαιούται να έχει άποψη.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΙΟΣ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ








ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ



"Όμως έχω τη γνώμη ότι όλα τα σωματεία τα ερασιτεχνικά οφείλουν να οργανωθούν με επαγγελματικά πρότυπα. Εξηγούμαι. Να έχουν πρωτίστως το γήπεδο τους, τις ακαδημίες τους και να φροντίσουν για αυτές να βρουν ικανούς τεχνικούς. Να έχουν ιατρείο, φυσικοθεραπευτή, γυμναστή. Αυτά όλα σε κάθε προπόνηση ή αγώνα. Αυτά τα θέλω, όμως ο χαρακτήρας του σωματείου να μένει ερασιτεχνικός".





ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ



"Κάθε σύλλογος χρειάζεται δύο με τρεις έμπειρους ξένους παίκτες που θα έρθουν να βοηθήσουν κι όχι να βοηθηθούν. Πάντα σε επίπεδο ανδρικής ομάδας. Είναι απαραίτητη γιατί η ομάδα μαζί τους παγιώνεται σε κάποια στάνταρ κι έτσι έρχονται οι χορηγοί. 


ΝΕΟΙ



"Όταν σφίζεις από νεαρούς παίκτες, τότε πρέπει να παίρνουν μέρος κατά τμήματα σε αγωνιστικά πρωταθλήματα. Από εκεί θα φιλτράρονται για να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα".



ΓΗΠΕΔΑ




"Το γήπεδο-σπίτι σου είναι το παν. Όμως σε πόσα γήπεδα μπορείς να παίξεις. Άλλα είναι χωρίς αποδυτήρια, υπάρχουν τολ κοκ, χωρίς τάπητα. Το χόρτο είναι σαν τσόχα. Εξέδρες σε σκαλωσιές. Ούτε ιατρεία ούτε γυμναστήρια. Συνθήκες γηπεδικές απαράδεκτες. Πρέπει να πιεστούν οι δήμοι να φτιάξουν σωστά γήπεδα που θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν άδεια". 



ΕΠΣΑΝΑ



"Υπάρχουν άτομα στη διοίκηση της ένωσης που πραγματικά δουλεύουν κι όμως το έργο τους δεν μαθαίνεται. Ο πρόεδρος πρέπει να κανονίσει συνάντηση με τους δημάρχους της Ανατολικής Αττικής για να τους πιέσει για τα γήπεδα".


ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ



"Πρέπει οι διαιτητές να καταλάβουν ότι κάνουν λειτούργημα όχι επάγγελμα. Παράγουν κοινωνικό έργο. Αλλά αυτά όλα πρέπει να φυτευτούν στα μυαλά των νεαρών διαιτητών από τις τάξεις του νηπιαγωγείου, μόνο έτσι θα αλλάξει το τοπίο".



ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ



"Να έρχονται στον χώρο του αθλητισμού άτομα που το πονάνε. Να διαθέτουν χρόνο και χρήμα έχοντας στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους  τη σκέψη ότι παράγουν κοινωνικό έργο. Να παρέχουν συνθήκες άθλησης και ψυχαγωγίας στους νέους της περιοχής τους. Ένα αθλητικό σωματείο είναι σχολείο".


ΧΩΡΙΑ



"Υπάρχουν στην Ανατολική Αττική ομάδες που εκπροσωπούν μικρούς τόπους με λίγους κατοίκους. Γραμματικό-Κουβαράς κ.α. Δεν έχουν παίκτες. Αυτοί πρέπει να βοηθηθούν. Να τους συνδράμουν οι γύρω ομάδες και να έχουν ελαφρυντικά από την ένωση ως προς τα τμήματα υποδομών. Και αυτές οι ομάδες έχουν όνειρα και ιστορία και χρειάζονται. 



ΙΔΑΝΙΚΑ



 Θέλω ο σεβασμός να είναι το γνώρισμα των παιδιών. Χαρακτηρίζει ποιοτικά τον 
άνθρωπο ο σεβασμός. Μηδενίζει αποστάσεις, ανοίγει πόρτες. Όπλο πανίσχυρο, όποιος το έχει και το καλλιεργεί έχει φως. Να μάθουν έστω και σαν ξένη γλώσσα αρχαία Ελληνικά. Ο Έλληνας υπήρξε οικουμενικός δάσκαλος. Στα παιδιά μας οφείλουμε να τους μάθουμε  την ιστορία".



ΒΙΑ



"Μακριά από μας. Ποιος έλυσε κάτι με βία; Το ποδόσφαιρο μια ανδροκρατούμενη κατάσταση που είχε πέσει σε τέλμα τη δεκαετία του '80, τη λύση την έδωσε μία γυναίκα, η Θάτσερ της Αγγλίας. Όταν της πρότειναν τριετή αποκλεισμό λόγω βίας, αυτή είπε κι από μένα άλλα δύο. Πέντε το σύνολο κι είχε απέναντι της Λίβερπουλ, Άρσεναλ, Μάντσεστερ το έκανε όμως. Κύριοι είπε το προϊόν σας είναι σκάρτο. Το αποσύρουμε και μαζί με αυτό και εσάς που το φτιάχνετε. Φτιάξτε το καλύτερο, αλλιώς στοπ η Ευρώπη".


ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ




"Επιδιώκω τον αθλητισμό στο ποδόσφαιρο. Να παίζουν τα παιδιά μπάλα και να το χαίρονται. Όποιος πάει ψηλά να φύγει, ναι δεν τον κρατάμε. Η ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη να έχει πίσω υλικό αν θέλει να βγει Γ΄ Εθνική και να σταθεί. Αλλιώς μην το επιχειρήσει. Είμαι πάθος και γιατρός που λένε. Ο Αστέρας είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί. Χωρίς να είναι αυτοσκοπός το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο. Αυτά θα έρθουν σαν απόρροια της καλής χρονιάς που θα έχουμε. Λίγα λόγια και πολλή δουλειά. Καταμερισμός εργασιών΄στον σύλλογο. Ο προπονητής την δουλειά του, ο πρόεδρος τη δική του, ο γυμναστής κοκ και όλοι μαζί για το καλό του σωματείου".



ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ



"Έχω ένα στάδιο αντί για γήπεδο, είναι μειονέκτημα αυτό. Έχουμε ζητήσει ένα σκέπαστρο και περισσότερο κόσμο στο γήπεδο. Όμως κόσμο με υγιή σκέψη όπως τα παιδιά που θέλω να βγάλω. Να είναι ώριμοι πολίτες, χρήσιμοι στην κοινωνία. Δεν θέλω στρατούς, δεν θέλω οπαδούς για τα διαρκείας, ας έχω λίγους και καλούς. Είμαι σε έναν δήμο τα (τρία Β), τόπος ευλογημένος. Παραλιακός με ανοικτό ορίζοντα και ανεβασμένο βιωτικό επίπεδο, το οποίο όμως είναι μειονέκτημα για το ποδόσφαιρο. Δεν είμαι σε ποδοσφαιρομάνα περιοχή. Τα παιδιά μέχρι τα πρώτα πανεπιστημιακά χρόνια είναι κοντά μας, μετά οι γονείς τους τα αποτρέπουν  για τους λόγους που φαντάζεσαι. Σε ένα τόπο 45-50.000 κατοίκων προσπαθούμε να λύσουμε το πρόβλημα των παιδιών¨".


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ



"Ήταν ένα άκρως ενδιαφέρων πρωτάθλημα με δίκαιο βαθμολογικό πίνακα κατάταξης. Οι ομάδες που έπεσαν ήταν αυτές που έπρεπε να πέσουν και η ομάδα που έφυγε η Παλλήνη, είχε διάρκεια, αντοχή και δίκαια βγήκε νικήτρια. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι και κάθε χρόνο να ανεβαίνουμε επίπεδο".





ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ (τεχν. διευθυντής του Αστέρα) 



"Ο Αστέρας είναι εδώ για να δώσει κοινωνικό διέξοδο στη νεολαία μας. Εμείς είμαστε κοντά στην αθλούμενη νεολαία εξασφαλίζοντας συνθήκες οι οποίες θα βοηθήσουν τα παιδιά ώστε αύριο να γίνουν υγιείς πολίτες μαθητεύοντας σε ένα ομαδικό παιχνίδι. Ο δήμος είναι κοντά μας, οι γονείς μας εμπιστεύονται, ο κόσμος μας στηρίζει κι εμείς κάνουμε το καθήκον μας".






ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ 



"Είμαι δεύτερη χρονιά στον Αστέρα, έχω την επίβλεψη-ευθύνη και στις ακαδημίες του συλλόγου. δουλεύουμε ένα πλάνο που φτιάξαμε μαζί με τον πρόεδρο πέρσι και το οποίο σε δύο χρόνια θα είμαστε σε θέση ο Αστέρας στηριζόμενος στις ακαδημίες του, να αποτελείται κατά ογδόντα τοις εκατό από δικά του παιδιά. Επενδύουμε στις ακαδημίες και προβαίνουμε σε μεταγραφές όταν αυτές κρίνονται απαραίτητες. Φέτος έχουμε για τη λύση του γκολ τον Πέτρο Ζουρούδη νέα μεταγραφή κι επανήλθε κι ο Παπανικολάου  που στερηθήκαμε πέρσι λόγω τραυματισμού. Η ομάδα δεν έχει πάει διακοπές και προς τιμήν τους, οι παίκτες έκατσαν να δουλέψουμε τις όποιες αδυναμίες μας. Αυτό είναι το κέρδος του προπονητή. Τα παιδιά του οικειοθελώς να δουλεύουν τα αδύνατα σημεία τους".


Δημήτρης Παρίσης
dimitrisparisis@hotmail.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου