Τρίτη 5 Ιουνίου 2018

ΠΟΛΥ... ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΝΙΚΗ ΔΡΟΣΙΑΣ



Τα αστεράκια της Δροσιάς
από αριστερά Γ. Φύσσας, Γ. Θεοφίλης, Ν. Σπίνουλας, Ίων Γρηγοριάδης, κόουτς Σ. Βαμβακάς




Η Νίκη Δροσιάς για μία ακόμη φορά πρωτοπορεί. Το Σαββατοκύριακο στο γήπεδο της έκανε μία γιορτή ποδοσφαίρου συνδυάζοντας παιχνίδι και κοινωνικό έργο. Με σύνθημα έλα να παίξουμε μπάλα γιατί το παιχνίδι από μόνο του είναι χαρά, αλλά σκέψου και τον συμπολίτη σου που δοκιμάζεται. Φέρε τρόφιμα και ρούχα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τη Κοινωνική Ιματιοθήκη του δήμου Διονύσου. Η γιορτή έγινε για τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, τους γονείς τους και τα παιδιά του δημοτικού σχολείου Δροσιάς.




Ο Γιώργος Βαμβακάς τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών με τη βοήθεια του προπονητή της ανδρικής ομάδας Μανώλη Ζορμπά, εμπνεύστηκαν ένα πρωτοποριακό πρότζεκτ. Χώρισαν το γήπεδο σε τέσσερα μέρη και σε κάθε ένα από αυτά έγινε ένας αγώνας διάρκειας δεκατεσσάρων λεπτών. Σε κάθε γηπεδάκι υπήρχαν δύο κόουτς, ένας για κάθε μία ομάδα οι οποίοι ήταν τα αμέσως μεγαλύτερα παιδιά.


οι προπονητές Χ. Μακρής, Στ. Στεφανάτος


Επί παραδείγματι, έπαιζαν τα τζούνιορ κι οι προπονητές ήταν από τους παμπαίδες κ.ο. Η ιδιαιτερότητα του παιχνιδιού, ήταν ότι δεν υπολογιζόταν το σκορ, δεν βραβεύτηκε στο τέλος ο πρωταθλητής αλλά βραβεύτηκε η συμμετοχή των παιδιών.





Τα δώρα που μοιράστηκαν στου μικρούς ποδοσφαιριστές και τα μετάλλια τα έδωσαν οι: Αντώνης Νικοπολίδης, Τόνι Σαβέσκι και Νίκος Κωστένογλου. Βρεθήκαμε προσκεκλημένοι και διαπιστώσαμε τα εξής. Ήταν όντως μία γιορτή ποδοσφαίρου, σε ένα γήπεδο μέσα στο δάσος. Το ιδανικότερο να αθλείσαι μέσα στο οξυγόνο. Μια προσπάθεια εξωστρέφειας του συλλόγου με κοινωνική ευαισθησία.



από αριστερά Γ. Βαμβακάς, Μ. Ζορμπάς


ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΣ 


"Ήρθαμε να δώσουμε χαρά στα μικρά μας και να πάρουμε κι εμείς χαρά".


ΜΑΝΩΛΗΣ ΖΟΡΜΠΑΣ


"Αυτά είναι το μέλλον και τα θεμέλια του συλλόγου Η αθωότητα σε όλο της το μεγαλείο".


ΣΧΟΛΙΟ


Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε είναι, τα παιδιά έχουν τη δική τους πίεση και στρες από το σχολείο, το φροντιστήριο. Αφήστε τα να παίξουν, το παιχνίδι είναι διέξοδος. Στις μικρές ηλικίες η νίκη δεν είναι το παν, το σημαντικό είναι οι εκκολαπτόμενοι ποδοσφαιριστές να αναπτύξουν τις δημιουργικές ικανότητες τους και να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Ευχαριστούμε τη διοίκηση της Νίκης Δροσιάς για την πρόσκληση σε αυτή την εκδήλωση-γιορτή. Ευχόμαστε να βρει μιμητές διότι αυτές οι καταστάσεις προάγουν το ποδόσφαιρο και το καταστούν φορέα κοινωνικού έργου.

Δημήτρης Παρίσης
dimitrisparisis@hotmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου