Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ





Εγκρίθηκε από το χθεσινό Δ.Σ το πρακτικό της Επιτροπής Πρωταθλήματος που αφορά τα κάτωθι:


ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ Α΄-Β΄-Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ



Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία: Το πρωτάθλημα διεξάγεται σε έναν όμιλο των δεκαέξι (16) ομάδων σε διπλές συναντήσεις  (δύο γύρους)

1) Μετά την ολοκλήρωση του Α και Β γύρου, πρωταθλήτρια ομάδα της κατηγορίας προβιβάζεται στην ανώτερη (Γ΄ Εθνική)


2) Οι δύο (2) τελευταίες ομάδες της βαθμολογικής κατάταξης του ομίλου μετά τη λήξη του πρωταθλήματος Α΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας υποβιβάζονται στη Β΄ ερασιτεχνική κατηγορία.


Σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας ή ομάδων από την Γ΄ Εθνική κατηγορία θα υποβιβάζεται και ανάλογος αριθμός ομάδων από την Α΄ Ερασιτεχνική στη Β΄ Ερασιτεχνική.


Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία: Από την Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία προβιβάζονται στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία οι δύο (2) πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα απευθείας. Η 3η θέση ανόδου προκύπτει από την 3η βαθμολογικά ομάδα της Β΄ κατηγορίας και της 4ης ομάδας βαθμολογικά της Β΄ κατηγορίας κατόπιν αγώνα μπαράζ και εφόσον η διαφορά βαθμών μεταξύ των παραπάνω ομάδων είναι μέχρι και δύο (2) βαθμών. Σε αντίθετη περίπτωση ανεβαίνει απευθείας η 3η βαθμολογικά ομάδα.
Από την Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία υποβιβάζονται στη Γ΄ κατηγορία τρεις (3) ομάδες. Οι δύο (2) τελευταίες ομάδες της κατάταξης, δηλαδή ο 15ος και ο 16ος απευθείας ενώ η 3η θέση υποβιβασμού θα προκύψει κατόπιν αγώνα μπαράζ μεταξύ του 14ου της Β΄ κατηγορίας και του 3ου από τη Γ΄ Κατηγορία. Σε περίπτωση υποβιβασμού ομάδας από την Γ΄ Εθνική κατηγορίας της Ενώσεως μας, αυτομάτως θα υποβιβάζονται τρεις (3) ομάδες απευθείας θέσης 14ης, 15ης και 16ης του βαθμολογικού πίνακα και ο 4ος από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα της Β΄ κατηγορίας δίνει αγώνα μπαράζ με τον 3ο του βαθμολογικού πίνακα της Γ΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.
Επίσης σε περίπτωση υποβιβασμού δύο (2) ομάδων της Ενώσεως μας από την Γ΄ Εθνική κατηγορία, τότε θα υποβιβάζονται τέσσερις (4) ομάδες απευθείας και ο 5ος από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα θα δίνει αγώνα μπαράζ με τον 3ο του βαθμολογικού πίνακα της Γ΄ Ερασιτεχνικής.


Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία: Από την Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία προβιβάζονται στην Β΄ Ερασιτεχνική κατηγορία οι δύο (2) πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα απευθείας και ο 3ος της κατάταξης θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον 3ο ή  4ο ή  5ο από το τέλος του βαθμολογικού πίνακα της Β΄ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.



ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ



Τα σωματεία Α΄-Β΄Κατηγορίας ανδρών υποχρεούνται να συμμετάσχουν σε δύο (2) εκ των πρωταθλημάτων Υποδομών (Κ-18, Κ-16, Κ-14, Κ-12) και της Γ΄ κατηγορίας σε δύο (2) τουλάχιστον από τα πρωταθλήματα Υποδομών (Κ-18, Κ-16, Κ-14, Κ-12, Κ-10). Σε περίπτωση αποβολής ή παραίτησης ομάδας υποδομών από το πρωτάθλημα Υποδομών το σωματείο ανδρών Α΄-´ô Κατηγορίας θα τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο πεντακοσίων (500) ευρώ και αφαίρεση τριών (-3) βαθμό από τον τρέχοντα βαθμολογικό πίνακα για την μία (1) ομάδα Υποδομών.
Σε περίπτωση αποβολής ή παραίτησης και της δεύτερης ομάδας Υποδομών από το πρωτάθλημα Υποδομών το σωματείο ανδρών της Α΄-Β΄-Γ΄ Κατηγορίας θα τιμωρείται με επιπλέον χρηματικό πρόστιμο οκτακοσίων (800) ευρώ και επιπλέον αφαίρεση τριών (-3) βαθμών από τον τρέχοντα βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος.


ΜΠΑΡΑΖ Β΄-Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 


Στο μπαράζ μεταξύ των ομάδων Β΄-Γ΄ Κατηγορίας θα ισχύουν όροι και προϋποθέσεις βάσει προκήρυξης της Β΄ Κατηγορίας.


Οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της Α΄-Β΄-Γ΄ Κατηγορίας θα ανακοινωθούν μετά την γνωστοποίηση του νέου ΚΑΠ από την ΕΠΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου