Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ



"Σέβομαι...τον αντίπαλο, αλλά δεν τον φοβάμαι"










Αυτή είναι μία προπονητική ατάκα που λέγεται συχνά πυκνά.

Μια φορά και έναν καιρό, στο 800 π.Χ ένα Κρητικόπουλο βοηθούσε την οικογένεια του, στο μάζεμα, καλή ώρα, της ελιάς.

Θάτανε μεσημέρι, όταν όλη η οικογένεια, τότε ήταν πολυπληθής και πατριαρχική, έκατσε να φάει το λιγοστό, πλην θρεπτικό, φαγητό. Γιατί υπήρχε και συνέχεια, που είχε φροντίσει να φέρει η μάνα

Εκεί που τρώγανε λοιπόν, καθισμένοι ανάγυρα στις ρίζες των ελιών, κάνει απρόσκλητος την εμφάνιση του ένας αφηνιασμένος ταύρος.

Ένας μαύρος όγκος τετρακοσίων κιλών, μυώδης που έβγαζε από τα ρουθούνια του καπνό.

Η οικογένεια αφήνει το φαγητό και σπεύδει να προφυλακτεί πίσω από τα δέντρα. Οι νεότεροι σκαρφαλώνουν.

Μόνο το Κρητικόπουλο στέκεται όρθιο και κοιτάει στα μάτια τον Ταύρο. Παράλληλα, με το δεξί του χέρι του κάνει νόημα να έρθει

-Κοίτα το μυξάριακο, λέει ο ταύρος, που πουλάει και μούρη Θα το στείλω τώρα εγώ να βλέπει τα ραδίκια ανάποδα. Και ξεχύνεται κατά πάνω του, φωνάζοντας καν καν ορμάω.

Τρία μέτρα πριν έρθουν σε επαφή οι "δύο αντίπαλοι", το παιδί σηκώνεται ψηλά και κάνει μία κωλοτούμπα στον αέρα. Είναι της μόδας παρεμπιπτόντως, για αυτό εμείς θα πούμε ανακυβίστηση και με το δεξί του χέρι ακουμπά την ράχη του ταύρου, που περνούσε από κάτω του.

Ο ταύρος σταματάει μετά από τριάντα μέτρα και γυρίζει το κεφάλι του να δει τι έγινε.

Το Κρητικόπουλο του χαμογελάει ζεστά και υποκλίνεται. Ο ταύρος φεύγει και το παιδί μένει.

Τότε λένε οι..ειδικοί γεννήθηκε ο αθλητισμός. Ένα ακατανόητο εφεύρημα, χωρίς ορισμό. Τι είναι αθλητισμός εν τέλει;

Ερχόμαστε να δικαιολογήσουμε τον τίτλο του σημερινού άρθρου.

Το άγγιγμα είναι ο σεβασμός.

Η υπόκλιση ο αντίπαλος.

Το χαμόγελο δηλώνει "δεν σε φοβάμαι".

Υ.Γ αντίπαλος μου είσαι για ενενήντα λεπτά. Καθαρίζω το ματς μέσα στο πρώτο τριαντάλεπτο για να δουν ότι δεν σε φοβάμαι και στο τέλος σου δίνω το χέρι, λέγοντας σου "καλή συνέχεια", δείχνοντας τον σεβασμό μου γιατί με αντιμετώπισες καθαρά.

Υ.Γ 1 Το Κρητικόπουλο ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ και όχι ΙΣΠΑΝΟΣ που σκοτώνει τον ταύρο, γιατί ενίοτε και ο ταύρος σκοτώνει τον ταυρομάχο και τότε κλαίνε μανούλες και κλείνουν σπιτάκια.

Υ.Γ 2 το ποδόσφαιρο παίζεται εντός τεσσάρων γραμμών. Της ηθικότητας, της εντιμότητας, της αξιοσύνης και του σεβασμού. Τότε είναι παιχνίδι και μόνο τότε


Αμήν


*Εμείς συν Θεό θα τα ξαναπούμε μετά τις γιορτές. Καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένο το νέο έτος, με υγεία, αγάπη και καλή διάθεση. Και όλοι μας ας κάνουμε μία αρχή σε ότι από καιρό τώρα το αναβάλουμε.

Τα σέβη μου




Δημήτρης Παρίσης
dimitrisparisis@hotmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου