Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Η ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΣΟΥΚΑ









Ο έμπειρος και σπουδαίος τερματοφύλακας του Γεράκα Γιώργος Τσούκας, παίρνει την σκυτάλη και μας περιγράφει τη φανέλα με το νούμερο ένα και πόσο σημαντικό σημαντικό είναι το πόστο του τερματοφύλακα.




Η φανέλα με το νούμερο 1 είναι η πιο βαριά φανέλα!!! Ο αριθμός από τον οποίο ξεκινάει μία ομάδα και στηρίζεται επάνω του!! Ο τερματοφύλακας!

Η λέξη τερματοφύλακας η οποία έχει βγει από τότε που ξεκίνησε το ποδόσφαιρο και έτσι έπρεπε να ονομάσουν και τις θέσεις, λέει από μόνη της τι ακριβώς έπρεπε να κάνει ένας τερματοφύλακας, δηλαδή να φυλάει το τέρμα, να μη δεχτεί γκολ!
Λέω έπρεπε γιατί πλέον εδώ και αρκετά χρόνια έχει αλλάξει ολόκληρο το ποδόσφαιρο και αυτή η θέση ζητάει πια πολύ περισσότερα πράγματα από έναν Goalkeeper!

Αρχικά για να γίνει κάποιος τερματοφύλακας πρέπει να έχει πολύ δυνατό χαρακτήρα, να μη φοβάται, να μην απογοητεύεται, να έχει διορατικότητα και επίσης να είναι έξυπνος ή αλλιώς να έχει ποδοσφαιρικό μυαλό!! 

Στο αμυντικό κομμάτι μιλάει συνέχεια και κατευθύνει όχι μόνο την άμυνα του αλλά ολόκληρη την αμυντική λειτουργία της ομάδας και εννοείται πως πλέον παίζει τη θέση του λίμπερο!

Στο επιθετικό κομμάτι συμμετέχει και ο ίδιος στην ανάπτυξη της ομάδας όπως έχουμε δει πάρα πολλές φορές να χρειαστεί να παίξει και ο ίδιος ακόμη το 1-2 με κάποιον συμπαίκτη του για να περαστεί η μπάλα στο επόμενο του γηπέδου ή πολλές φορές να χρειαστεί να κάνει κινήσεις τύπου στήριγμα στους αμυντικούς του, ούτως ώστε να τραβήξει έναν αντίπαλο επάνω του και να δημιουργήσει μεγαλύτερο κενό χώρο στους συμπαίκτες του! Έχει γίνει πλέον "ο βοηθός" προπονητή, μιλώντας και καθοδηγώντας συνέχεια καθώς η θέση που έχει τον βοηθάει να βλέπει όλο το γήπεδο, τους πάντες και τα πάντα!! 

Επίσης, πρέπει να έχει πάρα πολύ καλή τεχνική με τα πόδια, γιατί όπως είπα και πριν, πλέον συμμετέχει και αυτός σε πολλές φάσεις του αγώνα ως παίκτης!
Μία πάσα του μπορεί να αποδειχθεί και ως ασίστ στο τελείωμα της φάσης, όπως και ένα λάθος του να το πληρώσει όλη η ομάδα!

Για αυτό πρέπει να έχε ισχυρό χαρακτήρα και να μπορεί να στηρίξει όλα αυτά!!! Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες συνήθως σε μία ομάδα είναι ο τερματοφύλακας και το σέντερ φορ!





1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΨΟΥΝ ΒΑΘΕΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΜΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΛΕΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΩΣΤΟΣ,ΕΝΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΟΣ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΤΙΜΗΣΕ ΟΣΕΣ ΦΑΝΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΦΟΡΕΣΕ.ΕΙΤΕ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ,ΕΙΤΕ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑ.ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή