Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Η ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 3 ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΤΣΑΟΥΡΑ







Ο αριστεροπόδαρος ακραίος αμυντικός του Παμπαιανικού Λάμπρος Πατσαούρας, μας μιλάει για τον ρόλο της φανέλας με το νούμερο 3 στον αγώνα και μας περιγράφει τα προσόντα του ποδοσφαιριστή που την φοράει.



"Οι αριστεροπόδαροι σπανίζουν και είναι λίγοι παγκοσμίως σε σχέση με τους δεξιοπόδαρους!! Η θέση του μπακ και συγκεκριμένα του αριστερού μπακ είναι απλή, αρκεί να κάνεις σωστά αυτά τα απλά και λίγα που έχει η θέση. Και η συγκεκριμένη θέση επειδή σπανίζουν και οι καλοί αριστεροπόδαροι, σε πιο μικρή ηλικία αν έχεις τα παρακάτω συστατικά, θα μπορείς να παίξεις και πιο ψηλά κιόλας για τον λόγο ότι σπανίζουν οι καλοί μπακ και συγκεκριμένα οι αριστεροί. 

Για να μπορείς να αντεπεξέλθεις στη θέση θα πρέπει να έχεις κατά κύριο λόγο πολλά τρεξίματα γιατί η θέση στο επιβάλλει να είσαι πάνω κάτω συνεχώς, έτσι είναι άλλωστε και τα σύγχρονα μπακ. Δηλαδή, το βασικό σου μέλημα είναι να προφυλάσσεις την άμυνα σου και συγκεκριμένα την πλευρά σου όταν δέχεσαι επίθεση από εκεί. Θα πρέπει να κλείνεις καλά στη θέση σου, να έχεις τον νου σου στον παίκτη, στην πλάτη σου και στην άμυνα σου να είσαι στην ίδια ευθεία και με τον δεξιό αμυντικό να είσαι στην απόσταση που πρέπει, ώστε να προλάβεις να κλείσεις και στην πλάτη του.

Οπότε καταλήγουμε στο θέμα της άμυνας. Προσοχή στον παίκτη της πλευράς, να μην φεύγει πλάτη και συγχρόνως καλό κλείσιμο στην πλάτη του αμυντικού για να του δίνεις βοήθειες και να γίνει μπακ το αριστερό στόπερ μου, αμέσως κλείνω την πλάτη του και γίνομαι εγώ στόπερ. 

Είναι δύο τρία πράγματα που θέλουν προσοχή για να μπορείς να αντεπεξέλθεις στη θέση πολύ καλά Επίσης, στο θέμα της επίθεσης, το μπακ πλέον πρέπει να βοηθά πολύ και μπροστά και κυρίως τον πλάγιο εξτρέμ της πλευράς, ώστε να βγαίνουν δύο εναντίον του αντιπάλου μπακ. Να βγαίνει στη    ν πλάτη του αρκετές φορές, για αυτό θέλει πολλές ανάσες η πλευρά. Επίσης, για να μπορείς να παίξεις αριστερό μπακ, θα πρέπει να έχεις και πολύ καλή σέντρα διότι θα βγεις πολλές φορές να σεντράρεις προς τον επιτιθέμενο σου. Επίσης, δίνεις και πολλές βοήθειες στα χαφ σου και όταν έχουν μπάλα, ανοίγεσαι ώστε να μπορούν να σε παίξουν και να αλλάξουν παιχνίδι . 

Πρέπει αυτόματα να καταλαβαίνεις πότε πρέπει να ανοιχτείς με το που έχει πάρει ο χαφ σου μπάλα, ώστε να μπορεί να σε παίξει. Όταν η μπάλα παίζεται από τον άλλο μπακ της πλευράς, μέλημα σου είναι εσύ αμέσως να κλείσεις προς το κέντρο και προς το στόπερ σου ώστε αν χαθεί η μπάλα να προλάβεις να γυρίσεις στην άμυνα σου. Επίσης, πολύ σημαντική είναι και η ανάπτυξη από τα μπακ διότι αν παίζεται όλο το παιχνίδι στο κέντρο, αναγκαστικά θα πάει το παιχνίδι από τους πλάγιους και θα παίζεται εκεί η μπάλα συνέχεια. Επίσης, όταν έχει μπάλα ο τερματοφύλακας ανοιγόμαστε ώστε να του δώσουμε και άλλη μία επιλογή για να παίξει. Όταν παίρνουμε μπάλα προτιμούμε να την παίξουμε μπροστά στο εξτρέμ της πλευράς ή στον επιθετικό ώστε να μην χαθεί η μπάλα πίσω και κινδυνέψεις με γκολ. Μέλημα κυρίως  η μπάλα μπροστά. Επίσης, σημαντικό κομμάτι, ότι στην άμυνα μας δεν χρειάζονται περιττά πράγματα και τρίπλες. Αυτά θα μπορείς να τα κάνεις όταν έχεις γίνει πλέον εξτρέμ και θα μπορείς το κάτι παραπάνω!!

Αυτά πιστεύω είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάποιος για να μπορεί να αντέξει επάξια στη θέση με τον αριθμό 3!! Είναι λίγα και απλά, αλλά όπως ξέρουμε και τα πιο απλά πράγματα στο ποδόσφαιρο, εμείς οι ίδιοι τα κάνουμε πιο δύσκολα από μόνοι μας!!"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου