Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Η ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 8 ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΚΑΚΑΡΑ









Ο Ηλίας Κακαράς έμπειρος ποδοσφαιριστής με θητεία σε επαγγελματικές κατηγορίες, μας αναλύει τον ρόλο και τις προϋποθέσεις που απαιτεί το οκτάρι στον αγωνιστικό χώρο.



"Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο σίγουρα οι αρμοδιότητες κάθε ποδοσφαιριστή εξαρτώνται από το σύστημα και την τακτική που θα ακολουθήσει η κάθε ομάδα. Γενικά όμως τα βασικά καθήκοντα που έχει το οκτάρι στο γήπεδο είναι αρκετά.

Αγωνίζεται στο κέντρο του γηπέδου και αποτελεί την σύνδεση μεταξύ της αμυντικής ζώνης και της επιθετικής ζώνης. Θα πρέπει να διαθέτει και πολύ καλά αμυντικά στοιχεία καθώς και καλή τεχνική κατάρτιση για να μπορεί να δημιουργήσει και να οργανώσει το παιχνίδι της ομάδας. Πολύ σημαντικό στοιχείο η ειδική αντοχή καθώς και η γρήγορη σκέψη για την λήψη αποφάσεων, ιδιαίτερα στις γρήγορες αλλαγές κατοχής, το λεγόμενο transition.
Πρέπει να είναι ικανός στην αλλαγή ρυθμού και στην ταχύτητα για να βρίσκεται από περιοχή σε περιοχή καθώς και η θέση απαιτεί βοήθεια και στο σκοράρισμα. 

Επίσης, πολύ σημαντική είναι και η βοήθεια που μπορεί να δώσει στις πλευρές του γηπέδου είτε για να καλύψει αμυντικά κενά αλλά και είτε να εκμεταλλευτεί κενούς χώρους στην επίθεση. Αντοχή, ταχύτητα, τεχνική, γρήγορη σκέψη, ικανότητα στο σκοράρισμα. Τα βασικά στοιχεία σε μία γρήγορη περιγραφή".



web.facebook.com/Αθλόραμα-1700213963607105

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου