Τρίτη 23 Ιουνίου 2020

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ












Θλίψη στον ποδοσφαιρικό κόσμο και όχι μόνο, έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Νίκου Αλέφαντου, που έφυγε σήμερα το μεσημέρι σε ηλικία 81 ετών.

Γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια. Σε μικρή ηλικία ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στον Αστέρα Εξαρχείων, συνέχισε στην Α.Ε Χαλανδρίου, στον ΠΑΟ Ρουφ, στον Ολυμπιακό κ.α.
Αγωνιζόταν στη θέση του αριστερού ακραίου επιθετικού, ενώ το 1969 τερμάτισε την καριέρα του στον σύλλογο του Βύζαντα Μεγάρων.






Ως προπονητής ανέλαβε την πρώτη του ομάδα τον Αστέρα Εξαρχείων (1969). Τα έτη 1983, 1994 και 2004 εργάστηκε στον πάγκο του Ολυμπιακού Πειραιώς, ενώ έχει αναλάβει την τεχνική ηγεσία και σε άλλους μεγάλους συλλόγους στην ΑΕΚ, στον ΠΑΟΚ, στον Πανιώνιο, στον ΟΦΗ, στην Παναχαϊκή κλπ.

Το 1973-74 με τον ΠΑΣ Γιάννενα και το 1974-75 με τον Πειραϊκό πέτυχε την άνοδο στην Α΄ Εθνική, κατακτώντας παράλληλα και το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.





Το 1996-96 με την ΑΠΟΕΛ κατέκτησε το κύπελλο Κύπρου.

Ο προπονητής έχει εργαστεί ως προπονητής σε 18 ομάδες, κάτι που αποτελεί ρεκόρ έως και σήμερα.

Ο Νίκος Αλέφαντος άφησε πίσω του ένα τεράστιο κενό και μία μεγάλη κληρονομιά για τις νεότερες γενιές, "τα πάντα όλα", όπως έλεγε και εκείνος. Είχε άποψη και ισχυρό λόγο, καθώς γνώριζε το ποδόσφαιρο όσο λίγοι.



Πέγκυ Παρίση
peggyoparisi@outlook.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου