Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ Νο 2 (Η ΛΥΣΗ)

                  


                          Ποιητικά Παλαίσματα: άγρια τρικυμία

 



Για να δώσουμε την λύση, πρέπει πρώτα να αποδεχτούμε δύο αλήθειες.

Πρώτον, ο αντίπαλος είναι άπαιχτος, διαθέτει δε θανατηφόρα χτηπήματα. 

Δεύτερον, μας θέλει ζωντανούς, αλλά κατουρημένους από τον φόβο. Διότι μας βλέπει σαν παιχνιδιάκι. Θα παίζει μαζί μας ώσπου να βαρεθεί και μετά θα μας στείλει στο καλάθι των αχρήστων ή αν έχει οικολογική συνείδηση, στην ανακύκλωση.

Πως αντιπαλεύουμε λοιπόν εμείς αυτό το θηρίο; Στεκόμαστε απέναντι του, όρθιοι, τον κοιτάμε στα μάτια και του χαμογελάμε γνωρίζοντας ότι όλα τα τερατοειδή το iq του μυαλού τους είναι ραδικού.

Ώσπου να μετατραπεί η έκπληξη του σε θυμό, έχουμε κάποια δεύτερα, χρόνο να εκβιάσουμε το θαύμα. Τι είναι θαύμα, ποιος έχει δικαίωμα σε αυτό και ποιος το εκβιάζει, θα το πούμε ευθύς αμέσως.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε, αφού πιστέψουμε ότι εκτός από τον κόσμο του αποτελέσματος που βρισκόμαστε, υπάρχει ο κόσμος της αιτίας.

Δικαίωμα στο θαύμα, έχουν οι αδικημένοι και οι πάσχοντες άνευ αιτίας και λόγου. 

Εκβιάζει, το θαύμα μόνο ο ασκητής. Αυτός που ζει και διάγει τον βίο του, εντός ηθικών γραμμών και έχει κοσμιωτάτη διαγωγή. 

Όπλο μας λοιπόν ασυναγώνιστο στο όποιο κακό, το χαμόγελο. Αυτό ενεργοποιεί το θαύμα.

Πως χαμογελάς; Το πρωί πριν φύγεις για την δουλειά σου, χάιδεψε το γεράνι που έχεις στην γλάστρα σου. Καλημερίζεις με ένα πλατύ χαμόγελο τον μπαρίστα που σου φτιάχνει τον πρωινό καφέ. Σηκώνεσαι πρόθυμα προσφέροντας την θέση σου στο μετρό, στον παππού που στέκεται όρθιος. Μην ξεχνάς ότι αυτός σε "έφερε" στην ζωή. Κατεβαίνεις από το στενό πεζοδρόμιο όταν βλέπεις μπροστά σου μία νεαρή μανούλα με το καροτσάκι του μωρού. Μην λησμονείς ότι κρατάει στα χέρια της το παρόν και το μέλλον της ανθρωπότητας (το μώρο).Επιστρέφεις κάθε Κυριακή μεσημέρι στο πατρικό σου για το καθιερωμένο κυριακάτικο φαγητό της οικογένειας. 

Όλα αυτά και τόσα άλλα που μπορείς να σκεφτείς και εσύ. Και πάνω από 'ολα, να είσαι ευγενής και γλυκομίλητος. Λέγεται ότι ο γλυκομίλητος μπορεί να θηλάσει και λιονταρίνα.

Υ.Γ Αυτά που γράφω, τα έχω βιώσει, δεν είναι ξύλινα λόγια, ούτε κλεμμένα από φυλλάδες . Είναι βιωματικές εμπειρεςς και  είναι αληθινές.



Δημήτρης Παρίσης

dimitrisparisis@hotmail.com



www.facebook.com/Αθλόραμα-1700213963607105


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου