Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΚΑΠΙΡΗ

 






Ο τεχνικός διευθυντής της Βουλιαγμένης Μανώλης Καπίρης, μας μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του στο πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣΑΝΑ, παράλληλα αναφέρθηκε και στην μάχη που δίνεται για την μείωση των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό.



-Μανώλη, είσαι χρόνια στο ποδόσφαιρο και εδώ και μία τριετία εκτελείς χρέη τεχνικού διευθυντή, δίνοντας χώρο και χρόνο σε νέους τεχνικούς για να δώσουν την δική τους ματιά στο ποδόσφαιρο.


Χρέος ηθικό είναι αυτό που επιτάσσει, αυτή την στάση. Πρέπει να παραμερίζουμε για να περάσουν νέα πρόσωπα πιστοποιημένα, με νέες απόψεις και ιδέες τα οποία όμως δεν τα αφήνουμε στα βαθιά μόνα τους. Δίπλα τους κι εμείς, σύμβουλοι και αρωγοί για κάθε θετική προσπάθεια. 


-Μίλησε μας για την φιλοσοφία και τους στόχους της Βουλιαγμένης. 


Η φιλοσοφία μας είναι να δουλέψουμε όπως ορίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Κατά συνέπεια έχουν δοθεί δύο στόχοι. Ο πρώτος στόχος είναι η αναβάθμιση της ακαδημίας και πάνω σε αυτό, έχουν γίνει σημαντικά βήματα και φαίνονται ήδη τα αποτελέσματα. Ο δεύτερος στόχος είναι η πρώτη ομάδα να απαρτίζεται αποκλειστικά από παιδιά της ακαδημίας μας. Ήδη κάθε εβδομάδα τέσσερα πέντε παιδιά βρίσκονται στην αποστολή και κάποια έχουν αγωνιστεί ακόμα και βασικοί. Μιλάμε για παιδιά δεκαέξι δεκαεπτά χρονών που παίρνουν ευκαιρίες για καθιέρωση στην ανδρική ομάδα. 


-Μιλάμε λοιπόν Μανώλη για γύρισμα σελίδας στην Βουλιαγμένη;


Ασφαλώς, όλοι γνωρίζουν ότι η Βουλιαγμένη έχει γυρίσει σελίδα. Σε όλο αυτό το πόνημα βοηθάει η διοίκηση. Οι άνθρωποι του συλλόγου, αποτελούν κατά την γνώμη μου, εγγύηση για το μέλλον της ομάδας. Είναι αναγκαία αυτή η στροφή και ηθικό καθήκον προς τα παιδιά των υποδομών μας. Τα οποία έρχονται από τα παιδικά τους χρόνια κοντά μας και υιθετούν την φιλοσοφία μας και το όραμα μας, περιμένοντας παράλληλα και την δική τους ευκαιρία για καθιέρωση στην ανδρική ομάδα.



-Πως αντιμετωπίζετε στην ομάδα την επιδημία και τον αποκλεισμό εξ αιτίας της;


Τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα και καλούμε όλους τους αθλητές μας και τα μέλη μας να εφαρμόζουν όλα τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί, για να επιστρέψουμε όλοι υγιείς στην καθημερινότητα μας. Έχουν δοθεί προγράμματα και ασκήσεις και υπάρχει επικοινωνία. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι έχουμε στερηθεί το ποδόσφαιρο που είναι η ζωή μας και αυτό που χρωματίζει την ρουτίνα μας. Δίνεται σκληρή μάχη και το ξέρω από πρώτο χέρι καθώς βρίσκομαι στο νοσηλευτικό τμήμα. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε, απαιτείται υπομονή και ψυχραιμία. Όχι πανικός και αδημονία. Τώρα δοκιμαζόμαστε, όμως όλα έχουν ένα τέλος. Ας ευχηθούμε να ανταμώσουμε πάλι σώοι και υγιείς. 


-Μανώλη, μιας και αναφέρθηκες στο νοσηλευτικό κομμάτι, γνωρίζω ότι για τις υπηρεσίες σου έχεις τιμηθεί από την UNESCO.


Αλήθεια είναι. Είναι ύψιστη τιμή στο πρόσωπο μου. Παγκόσμιος οργανισμός. Τιμήθηκα για τις υπηρεσίες μου στον συνάνθρωπο, γνωστών και αγνώστων σε εμένα. Θυμάμαι ότι τους είπα, ευχαριστώ για την τιμή, αλλά να είμαι αχρήαστος. Με αυτή την ειδιότητα μου έχω βοηθήσει χιλιάδες κόσμο. Δεν το λέω ως καύχημα, αλλά για να μάθουμε όλοι ότι πρέπει  να δίνουμε αφιλοκερδος και ανηδιοτελώς τις όποιες υπηρεσίες μας.




Δημήτρης Παρίσης

dimitrisparisis@hotmail.com



www.facebook.com/Αθλόραμα-1700213963607105

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου