Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

ΜΕΤΡΟ...ΜΕΤΡΑΣ;

 







Είναι καλό, ωφέλιμο, σωστό και επικοδομητικό, όταν προσπαθείς να αναλύσεις ένα γεγονός, να αφήσεις ένα εύλογο χρονικό διάστημα να περάσει, κάποιο συμβάν.


ΜΕΤΡΟ


Αναφέρομαι στο γεγονός που συνέβη προ ημερών στο μετρό. Δύο αδέλφια, σε εφηβική ηλικία ξυλολόπησαν τον σταθμάρχη του μετρό λαιβ (ον κάμερα).


ΜΕΤΡΑΣ;


Την ταχύτητα, την σφοδρότητα, το μένος των παιδιών που χτυπούσαν...τον πατέρα τους. Την έλλειψη αγωγής και παιδείας των ανηλίκων. Την ύπαρξη ανθρωπισμού του σταθμάρχη που δήλωσε: "Να είναι καλά, υγεία και ανθρωπιά να έχουμε".

Το απύθμενο κενό, που κουβαλούν οι νεαροί και προσπαθούν να γεμίσουν με μίσος, θυμό και αντισυμβατική συμπεριφορά. Το χάσμα δημιουργήθηκε από την απουσία αγάπης. Την ύπαρξη, ίσως ψυχολογικών προβλημάτων, κακοποίησης και ανεκπλήρωτων πόθων και διαμαρτυρίας.


ΤΙ ΣΥΜΠΑΙΡΕΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ


Φταίει ο σταθμάρχης που έκανε παρατήρηση στους νεαρούς και αυτοί αντέδρασαν βίαια; Λες και αποζητούσαν αφορμή για να ξεσπάσουν; Μήπως φταίει ότι τα παιδιά μας μεγαλώνουν ερήμην μας; Μήπως απουσιάζουμε και εισπράττουμε τα αποτελέσματα ως "ώσει παρουσίας μας" στην ανατροφή των σπλάχνων μας;



Δημήτρης Παρίσης

dimitrisparisis@hotmail.com


www.facebook.com/Αθλόραμα-1700213963607105

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου