Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ...ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

 






Συμφωνώ. Αρκεί να μιλάμε για το ερασιτεχνικό. Διότι εκεί παίζεται το ποδόσφαιρο, το αυθεντικό, το ανεπιτήδευτο, το χύμα. Εδώ είναι το πανεπιστήμιο. Ελάτε να σας γνωρίσω, κάτι φιλαράκια μου, που φοιτούν σε διάφορες σχολές και βρίσκονται "επί πτυχίω".

Από 'δω ο Μάκης ο γιατρός. Φοιτά στην ιατρική με ειδικότητα, ορθοπεδικός-χειρουργός. Ας τον απολαύσουμε. Είναι πεσμένος ο αντίπαλος παίχτης στο χορτάρι. Κρατάει το πόδι του και βογκάει. Τότε ακούγεται ο Μάκης.

-Έλα μωρέ, αυτός από την αρχή του ματς ήταν όλο αχ και βαχ.

-Τι αχ και βαχ; Δεν είδες ότι ο δικός σου τον πάτησε με τις τάπες στην γάμπα.

-Έλα μωρέ τώρα. Πως κάνει έτσι για ένα πόδι. Πες του να έρθει, όταν λήξει το ματς στην αποθήκη.  Έχω να του δώσω ότι πόδι θέλει. Αριστερό, δεξί, μπροστινό, πισινό, ότι θέλει.

Από ΄δω ο Σάκης. Αυτός σπουδάζει σε μια δισυπόστατη σχολή. Από εκεί βγαίνεις γυμναστής ή πολιτικός. Ειδικότητα η ανακυβίστηση, κοινώς η κωλοτούμπα. 

Πριν, ο δικός του τερματοφύλακας "έφαγε" ένα γκολ φάβα. Τότε πετιέται ο Σάκης.

-Τι έφαγε ο τρύπας. Εγώ με παλτό και κράνος θα το έπιανα.

Μετά, με μία εκπληκτική εκτίναξη, βγάζει ένα βέβαιο γκολ.

-Δεν στο είπα; Είναι γάτος. Έχουμε τον καλύτερο κίπερ. Μπράβο Μήτσο αγόρι μου, είσαι κέρβερος, είσαι εγγύηση ρεεεε.

Σειρά έχει ο Τάκης ο γεωπόνος. Το αντίπαλο εξτρέμ εκτελεί κόρνερ. Όμως καθώς κλοτσάει, φεύγει και ένα κομμάτι χλοοτάπητα. Η μπάλα βγαίνει άουτ, ενώ εκείνος σκυμμένος προσπαθεί να ξανά βάλει το κομμάτι του χλοοτάπητα. Και ο Τάκης.

-Άστο αγόρι μου, μην σκας, θα φυτέψουμε μία ελιά να σε θυμόμαστε. Άστο σου λέω.

Είναι και ο Πάρης που σπουδάζει νομική. Αυτός δεν λείπει από κανένα λαϊκό δικαστήριο.

Τώρα, αν εσύ μεγαλώνεις με πιάνο και μπαλέτο, κάτσε στο καναπεδάκι σου και δες στην tv champions league. Εκεί το ποδόσφαιρο είναι ποιοτικό και τυποποιημένο. Μόνο σκέψου ότι σε κάθε τυποποιημένο προϊόν βάζουμε ημερομηνία λήξης. 

Αν λοιπόν θέλεις να ζήσεις ροκ καταστάσεις και ακραίες συγκινήσεις για τις οποίες θα έχεις να λες για χρόνια, γράψου σε μία σχολή του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού πανεπιστημίου. Σου παρέχει άμεση επαγγελματική απορρόφηση. Το πτυχίο σου έχει αξία.

Σκέψου το.



Δημήτρης Παρίσης

dimitrisparisis@hotmail.com




www.facebook.com/Αθλόραμα-1700213963607105

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου