Τρίτη 12 Μαρτίου 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΓΚΟΛΦΗ

 


Σήμερα η στήλη μας φιλοξενεί τον γκολκίπερ του Άρη Βούλας Νίκο Γκόλφη, επ΄ ευκαιρία του απόλυτου ρεκόρ που κατέχει σε συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΑΝΑ. 25 αγωνιστικές αδιάληπτη παρουσία.


-Νίκο, τι εστί τερματοφύλακας και τι προσόντα ψυχικά και σωματικά πρέπει να διαθέτει;

Παίκτης αμυντικός με ηρωικά ένστικτα. Η θέση του απαιτεί συγκέντρωση, ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση. Το ύψος πρωτίστως και το βάρος ως σωματότυπος, είναι τα σωματικά προσόντα. Η αντίληψη και το γερό στομάχι στα πνευματικά. Όσο προσόντα και να διαθέτει ένας τερματοφύλακας, χωρίς γερό στομάχι, δεν μπορεί να προχωρήσει στο κάτι παραπάνω.


-Όταν η ομάδα κοιτάζει τη εστία της, τι πρέπει να βλέπει;

Έναν τερματοφύλακα κέρβερο. Έτσι θα νιώθει ασφάλεια και εμπιστοσύνη. Να μην ξεχνάμε ότι όλα τα ρόστερ ξεκινούν από το νούμερο ένα. Πρέπει να κατευθύνει την αμυντική του ζώνη με σωστές υποδείξεις και κοφτές λέξεις-προτροπές. Πλέον το εξήντα τοις εκατό των γκολ μπαίνουν από στημένες φάσεις. Εκεί ένας τερματοφύλακας πρέπει σε λίγα δεύτερα να οργανώσει την άμυνα του. 


-Πλέον οι τερματοφύλακες έχουν δική τους προπόνηση, καθώς εισήλθε ο θεσμός του προπονητή των τερματοφυλάκων. 

Ο προπονητής τερματοφυλάκων σίγουρα βοηθάει την εξέλιξη του τερματοφύλακα. Έχει περπατήσει και ο ίδιος τον δρόμο και η πείρα του είναι σωστός οδηγός. Όμως στο έργο του υπάρχει ένα δύσκολο κομμάτι. Αυτό της διαχείρισης του χαρακτήρα ενός γκίπερ. Αποδεδειγμένα ο κάθε τερματοφύλακας έχει τη δική του τρέλα. Εδώ καλείται ο κόουτς να βρει τα κουμπιά του για να βγαίνει ο καλός χαρακτήρας στο γήπεδο. Με την ευκαιρία, να κάνω μνεία στον δικό μου προπονητή τον Κυριάκο Βασιλόπουλο. Τον ευχαριστώ δημόσια και δηλώνω ότι είμαι ευγνώμων. 


-Ο τερματοφύλακας νιώθει τη μοναξιά του σχοινοβάτη;

Βέβαια, είναι μία θέση μοναξιάς και τα φώτα δύσκολα πέφτουν πάνω σου. Συνήθως τα φώτα πέφτουν ε επιθετικούς για αυτό και τις χρυσές μπάλες κατά κανόνα αυτοί τις κερδίζουν. 


-Αυτό είναι δίκαιο;

Σίγουρα είναι άδικο. Γιατί το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα και υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που κάνουν αθόρυβη και σημαντική δουλειά. 


-Νίκο, δώσε μας το προφίλ του Γκόλφη ως ποδοσφαιριστής.

Είμαι ένας τερματοφύλακας με την δική μου προσωπικότητα. Όπου ζω το ποδόσφαιρο με τον δικό μου τρόπο και δεν έχω κανέναν ως πρότυπο. Παρακολουθώ πολύ ποδόσφαιρο και βλέπω πολλούς και καλούς γκολκίπερ, αλλά μέχρι εκεί.


Δημήτρης Παρίσης

dimitrisparisis@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου