Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΑΤΣΗΣ "ΦΥΛΑΩ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ"








Όταν μια ομάδα βγάζει παίκτες, αναδεικνύει ταλέντα  δε λέμε τίποτα, γιατί αυτός είναι ο σκοπός, η δουλειά της ομάδας. Όταν από μία ομάδα βγει ένας Μουρίνιο, αρχίζουμε να ανησυχούμε με την καλή έννοια του όρου. Όταν όμως βγάλει παράγοντα, τότε υποκλινόμαστε. Κακά τα ψέμματα, από παράγοντες πάσχουμε. Σκεφτείτε για λίγο κλείνοντας τα μάτια, αν αποσυρθούν οι παράγοντες τι έχει να γίνει.  Σκεφτείτε τώρα αν πέσουμε πάνω σε έναν παράγοντα με το Π κεφαλαίο, τι έχουμε να κερδίσουμε. Τώρα, ο άνθρωπος που είναι του χώρου, που ξέρει το αντικείμενο και αγαπάει αυτό που κάνει, δε χρειάζεται να του πεις τίποτα. Το έχει πιάσει το νόημα από τη στιγμή που σε είδε και ξέρει τι "παίζεται".

Έναν τέτοιο παράγοντας συναντάς στην Ανάβυσσο. Υπήρξε σουπερλιγκάτος παρατηρητής αγώνων ποδοσφαίρου, που σημαίνει ότι έχει το "ευ διοικείν". Υπήρξε θεσμικός και μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής που πάει να πει, ξέρει τους κανονισμούς και τον ΚΑΠ απέξω κι ανακατωτά. Έχει δει πολλά κι έχει ακούσει πάρα πολλά, κατά συνέπεια έχει να δώσει πολύ πιο πολλά. Αυτό το πρόσωπο ονομάζεται Μιχάλης Φατσής, βρίσκεται στην Ανάβυσσο και είναι μέλος του ΔΣ του Σαρωνικού.

Μαζί με άλλους γονείς παικτών που είναι στη διοίκηση, προσπαθούν να κάνουν αυτή τη ποδοσφαιρική γωνιά κέντρο της ΕΠΣΑΝΑ. Εδώ στα Νότια ο Μιχάλης λειτουργεί σαν άλλος Λεωνίδας, φυλάσοντας Θερμοπύλες, όπως χαρακτηριστικά είπε και ο ίδιος αλλά και σαν σοφός Νέστορας έχει καταθέσει στη διάθεση του Σαρωνικού τις γνώσεις του και τις διασυνδέσεις του. Είναι από τους ανθρώπους που σπεύδεις να διαλέξεις για φίλους σου. Από τον Μιχάλη έχουμε να κερδίσουμε όλοι, αρκεί να τον βοηθήσουμε να υπάρχει στον χώρο.


Ήταν ένα μίνι αφιέρωμα στον αγαπητό φίλο Μιχάλη Φατσή, τον οποίο συναντήσαμε προχτές στο γήπεδο και μας διευκόλυνε ταμάλα στο έργο μας.

Δημήτρης Παρίσης
dimitrisparisis@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου