Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ Γ.Σ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΟ Γ.Σ ΚΕΡΑΤΕΑΣ συμμετέχει τη δημόσια διαβούλευση του νέου αθλητικού νομοσχεδίου.

Ξεκαθαρίζουμε ότι το νομοσχέδιο είναι απαραίτητο και σε πολλά σημεία στην σωστή κατεύθυνση για την εξυγίανση των ερασιτεχνικών σωματείων.

Οι προβλέψεις για το μητρώο εκπαιδευτικών-προπονητών, για την εκπροσώπηση των σωματείων στις Γ.Σ των αθλητικών ομοσπονδιών  και ο οικονομικός διαχειριστικός έλεγχος είναι αιτήματα του Γ.Σ ΚΕΡΑΤΕΑΣ που επιτέλους υλοποιούνται.

Όμως υπάρχουν στο νομοσχέδιο ρυθμίσεις οι οποίες σε βάθος χρόνου μπορούν να φανούν επιζήμιες για το αθλητικό κίνημα.


Σε αυτή τη βάση ο Γ.Σ ΚΕΡΑΤΕΑΣ απέστειλε στη Γ.Γ.Α τις ακόλουθες προτάσεις αλλαγών σε άρθρα του νομοσχεδίου.


1. κατάργηση της παραγράφου 6 στο άρθρο 33

2. στην παράγραφο 4 του άρθρου 47 προτείνουμε το "δια βίου" αποκλεισμό από την επανεκλογή σε θέση Δ.Σ αθλητικής ομοσπονδίας σε όποιον εκδίδει πλαστές βεβαιώσεις

3. στο άρθρο 48 προτείνουμε να παραμένουν τα χρηματικά πρόστιμα ως έχουν, αλλά να καταργηθούν οι ποινές φυλάκισης για τα σωματεία που χρησιμοποιούν προπονητές που δεν είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα της Γ.Γ.Α

4. στην παράγραφο 2 του άρθρου 48 προτείνουμε να ληφθούν υπ΄ όψιν οι προηγούμενες θητείες (πριν τη δημοσίευση του νόμου)

5. στο άρθρο 108 παράγραφος 4 αα) και 4ββ) προτείνουμε οι διοργανώσεις του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ να έχουν την έγκριση της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο αθλητικό κίνημα πρέπει να εργαζόμαστε για την βελτίωση των συνθηκών του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ελπίζουμε με τις προτάσεις να συμβάλλουμε στη διαδικασία.

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ 
Γ.Σ ΚΕΡΑΤΕΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου