Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Η ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥΜΕΡΟ 2 ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΓΚΡΙΜΕΚΗ








Ο αμυντικός άσσος της Μαρκο μας περιγράφει τη χρησιμότητα της φανέλας  με το νούμερο 2 εντός του γηπέδου και τα προσόντα του ποδοσφαιριστή που την φοράει.



"Η φανέλα με το νούμερο 2 για πολλούς μπορεί να είναι απλά ένα νούμερο, αλλά στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ πιο βαθύ για αυτόν που την φοράει. Στην ιστορία του ποδοσφαίρου έχουν φορέσει αυτή τη φανέλα, το νούμερο δύο, μεγάλα ονόματα όπως ο γνωστός σε όλους Βραζιλιάνος δεξιός μπακ Καφού, που αποτελεί πρότυπο για πολλούς αθλητές.

Κάθε ποδοσφαιριστής δένεται με το νούμερο της φανέλας του, γιατί πίσω από αυτό κρύβονται ευθύνες, ανάμεικτα συναισθήματα, αναμνήσεις και όνειρα. Έτσι κι εγώ έχω δεθεί με το νούμερο δύο στην μέχρι τώρα πορεία μου στο γήπεδο και προσπαθώ να το αντιπροσωπεύσω αυτό και την ιστορία που κουβαλάει, όσο καλύτερα μπορώ.

Ο ρόλος του δεξιού ακραίου αμυντικού είναι να αγωνίζεται δεξιά στην πλάγια γραμμή του γηπέδου μέχρι και τη μεσαία γραμμή. Συνήθως αυτοί οι ποδοσφαιριστές με το νούμερο 2 είναι γρήγοροι, με υψηλή τεχνική κατάρτιση και στόχος τους είναι να αποτρέψουν τις επιθετικές ενέργειες των ακραίων επιθετικών.

Πολλές φορές προωθούνται και στην επιθετική γραμμή με τον γνωστό όρο του overlap. Στόχος των ακραίων αμυντικών είναι να απομακρύνουν τη μπάλα πριν φτάσει στην περιοχή τους, να οργανώσουν σωστά τις αντεπιθέσεις στην πλάγια περιοχή του γηπέδου, να κόβουν τις αντίπαλες επιθέσεις από τα πλάγια, να μην επιτρέπουν τη δημιουργία σέντρας και τέλος να δίνουν στηρίγματα στους πλάγιους μέσους.

Συμπεραίνοντας, θα μπορούσαμε να πούμε πως όλες οι θέσεις έχουν τη δική τους ευθύνη και ο καθένας θα πρέπει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί για την επίτευξη των στόχων της ομάδας του. Όπως και ο επιθετικός έχει ως στόχο την επίτευξη κάποιου γκολ, έτσι και ο αμυντικός, δηλαδή ο ποδοσφαιριστής με το νούμερο 2, θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει ένα πιο καταστροφικό ρόλο, ώστε να μείνει ανέπαφη η εστία του. 

Σκληρά πνευμόνια, overlap και σέντρα ξυράφι. Τρεις λέξεις που δείχνουν για εμένα τι σημαίνει να φοράς την φανέλα με το νούμερο 2".





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου