Κυριακή 17 Μαΐου 2020

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΙΣΟ ΠΟΛΛΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ











Ο Χρήστος Χίσο είναι ποδοσφαιριστής με ξεχωριστές ικανότητες. Γρήγορος, τεχνίτης, κοντρολαρισμένος με τεράστια αποθέματα δυνάμεων. Στον Χρήστο λοιπόν απευθυνθήκαμε για να μας δώσει τη δική του οπτική γωνία για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα.




-Χρήστο αυτές τις μέρες τις περίεργες, σου λείπει το ποδόσφαιρο; Και σε ποιο βαθμό.

Το ποδόσφαιρο για εμένα είναι απόλαυση. Συνεπώς, μου λείπει πάρα πολύ. Οι προπονήσεις, τα ματς, κάθε φορά και ένας άλλος αντίπαλος με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Τα πειράγματα στα αποδυτήρια, η μυρωδιά του χόρτου, ο κόσμος. Νιώθω ευλογημένος που είμαι ποδοσφαιριστής.



-Μιας και μίλησες για κόσμο, που οφείλεται κατά τη γνώμη σου, η απομάκρυνση των φιλάθλων από τα γήπεδα;

Όσο η ομάδα πρωταγωνιστεί και διεκδικεί τρόπαια, ο κόσμος είναι κοντά. Μιλάμε κατά κανόνα για ομάδες της πρώτης κατηγορίας και της Γ΄ Εθνικής. Παίκτες με περγαμηνές και βαριά βιογραφικά προσελκύουν τον κόσμο. Ίντριγκες και φήμες καλλιεργημένες από κάποιους, τον διώχνουν. Όπως και να 'χει όμως, τα χίλια πεντακόσια ή δύο χιλιάδες άτομα, δεν νομίζω να τα ξανά δούμε. 



-Έπαιξες φέτος με την Μαρκο στη Γ΄ Εθνική, δώσε μας την αξιολόγηση σου για το επίπεδο της κατηγορίας.

Πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Πολύ δυνατές και οι ομάδες της ΕΠΣΑΝΑ. Όμως η Ρόδο ήταν δύο ταχύτητες παραπάνω αγωνιστικά. Δίκαια βρισκόταν στην κορυφή του ομίλου. Είχε προετοιμαστεί κατάλληλα.



-Τι είναι η προετοιμασία για τον παίκτη και την ομάδα γενικότερα;

Η προετοιμασία είναι το Α και το Ω. Οι μεγάλες ομάδες ξεκινούν νωρίς την προετοιμασία τους, που διαρκεί σαράντα με σαρανταπέντε μέρες. Έχουν κλειδώσει το ρόστερ και έχουν σχεδιάσει το πλάνο που θα ακολουθήσουν και τους στόχους στη νέα σεζόν. Στην προετοιμασία βλέπεις, στην πράξη αν όλα αυτά που είχες σχεδιάσει είναι όντως εφικτά. Αλλιώς προβαίνεις σε διορθωτικές κινήσεις. Τεχνικοί και παίκτες δουλεύουν στη φυσική και αγωνιστική κατάσταση. Και τα φιλικά μοντάρουν το ρόστερ. 



-Χρήστο, πόσο διαφέρει η προπόνηση του ερασιτέχνη από του επαγγελματία ποδοσφαιριστή;

Καμία σχέση. Άλλο πράγμα ο επαγγελματισμός, άλλα δεδομένα και άλλα τα πρότζεκτ και άλλα τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Οι παίκτες που έχουν ξεκινήσει μικροί το ποδόσφαιρο στις ΠΑΕ, έχουν άλλη νοοτροπία, είναι πιο ψύχραιμοι, πιο γρήγοροι και ταχύτεροι στις κινήσεις τους εντός του γηπέδου. 



-Σύγκρινε μου τους τωρινούς μικρούς με τους μικρούς της δικής σου σειράς.

Οι σημερινοί μικροί είναι πιο χαλαροί, πιο επιφανειακοί. Άλλη σχέση των σημερινών μικρών με εμάς τους μεγάλους και άλλη σχέση είχαμε εμείς σαν μικροί με τους δικούς μας μεγάλους. Τους θαυμάζαμε και προσπαθούσαμε να τους μιμηθούμε κι αν ήταν δυνατόν να τους ξεπεράσουμε. Ζούσαμε το ποδόσφαιρο, παθιαζόμασταν. Τώρα, σήμερα παίζουμε Γ΄ Εθνική για να πάρουμε το χρίσμα και να γραφτεί στο βιογραφικό μας ότι είμαστε παίκτες Γ΄ Εθνικής. Εδώ μιλάμε πρέπει να μπορείς να το υποστηρίξεις και να εξελίσσεσαι, να ψάχνεσαι γενικά. 



-Ο χρόνος φανερώνει την αλήθεια;

Εννοείται, ξεσκεπάζει τα πάντα και τους πάντες. Ο αληθινός παίκτης, παράγοντας, τεχνικός φαίνεται ποιος είναι και ποια τα κίνητρα του μετά από κάποιο διάστημα. Επιπλέον εμείς οι παίκτες συζητάμε μεταξύ μας κι έτσι μαθαίνουμε τα πάντα, τι συμβαίνει σε κάθε σύλλογο και ποιος είναι ο αληθινός και ποιος ο ψεύτικος. Δυστυχώς ή ευτυχώς κανείς δεν μπορεί να κρύβεται αιώνια. 



-Κλείνοντας τη συζήτηση Χρήστο, ποια είναι τα άμεσα σχέδια σου;

Τώρα ξεκούραση, δεν είμαι σε κάποια ομάδα, αλλά νομίζω πως είναι νωρίς για κάποια απόφαση. Όταν κατασταλάξουν τα πράγματα, τότε θα κοιτάξω να δω τι γίνεται. Προς το παρόν προέχει η υγεία μας και η υγεία των δικών μας. Εύχομαι σε όλους να επιστρέψουμε στα γήπεδα υγιείς και σώοι. 





Δημήτρης Παρίσης
dimitrisparisis@hotmail.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου