Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΝΩΝΤΑ ΚΟΥΤΡΟΜΑΝΟ






Τι να πεις για τον Νώντα Κουτρομάνο; Είναι φαινόμενο. Είναι σοβαρός, εργατικός, ο επαγγελματίας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και κατά συνέπεια δικαιούται να μιλήσει. Επειδή πάσχουμε όλοι από ασθενή μνήμη, να πούμε ότι ο Νώντας εξακολουθεί να γράφει τη δική του σελίδα στο ποδόσφαιρο φέτος στον Γέρακα και για τα απίστευτα χιλιόμετρα που έχει "φάει", αξίζει τον σεβασμό μας κι οφείλουμε να τον ακούσουμε.


-Νώντα, ποιο είναι το σκεπτικό σου, η φιλοσοφία σου;



Θέλω να βοηθήσω τα νέα παιδιά, ούτως ώστε να γίνουν καλύτεροι παίκτες. Όπως κι εγώ, έμαθα κοντά σε μεγάλους ποδοσφαιριστές, έτσι πρέπει να πράξω, έχοντας ηθική υποχρέωση σε αυτούς που με δίδαξαν. Δεν πρέπει κανείς να οικειοποιείται τις γνώσεις που αποκομίζει, αλλά να τις μεταδίδει για το κοινό καλό. 



-Φέτος σε βλέπουμε στη Β΄ κατηγορία, πρωτάρης;



Όντως, παίζω για πρώτη φορά στην καριέρα μου στη Β΄ κατηγορία και διαπίστωσα ότι απέχει μίλια από την πρώτη κατηγορία. Καμία σχέση. Κανένα μέτρο σύγκρισης. Εδώ πρέπει να εξηγείς και τα αυτονόητα. Άλλη νοοτροπία, άλλη προσέγγιση.


-Τόση διαφορά;



Όμως δεν είναι απογοητευτικό. Εδώ βρίσκεσαι στο κύτταρο του ποδοσφαίρου, εδώ είναι η γέννηση του παιχνιδιού. Εδώ οφείλεις να μαθητεύσεις κι εκεί να δουλεύεις. Πρέπει λοιπόν να χτίσεις σωστά και να βάλεις δυνατές βάσεις. Γιατί εδώ σ΄ αυτές τις κατηγορίες μαθαίνεις τη μεθοδολογία της επίλυσης των προβλημάτων, που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις. Είμαι εδώ στον Γέρακα για να βοηθήσω ένα νοικοκυρεμένο σωματείο το οποίο έχει θέσει εφικτούς στόχους. Η διοίκηση είναι κοντά μας και η τεχνική ηγεσία μας εμπνέει. Εμείς σαν παλαιότεροι είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά, τα οποία όμως πρέπει να μας "εκμεταλλευτούν" με την καλή έννοια. Τότε δουλεύεις πάνω στον ορισμό του ποδοσφαίρου και  βραχυπρόθεσμα θερίζεις καρπούς.


ΣΧΟΛΙΟ


Ο Νώντας προέρχεται από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού και κουβαλά την αθλητική παιδεία που χαρακτηρίζει τους μεγάλους παίκτες, τους οποίους όταν συναντάς χαίρεσαι να τους βλέπεις. Έχουν αγωνιστικό τέμπο και ήθος. Με λίγα λόγια, είναι κοντρολαρισμένοι παίκτες. Διαμάντια σκορπισμένα στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Δημήτρης Παρίσης
dimitriparisis@hotmail.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου