Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ












Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Έλεγαν οι πρόγονοι μας και πολύ σωστά. Δεν υπάρχει κακό που να μην βγάζει καλό. Στην περίπτωση μας, για την πανδημία του κορονοϊού ομιλώ, μας έβγαλε τέσσερα καλά.

Πρώτον, ξύπνησε τους οικονομικού κολοσσούς MOTOR OIL και ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ οι οποίοι πρόσφεραν από πενήντα αναπνευστήρες τελευταίας τεχνολογίας. Ανεκτίμητο δώρο προς την πολιτεία που της δίνει τη δυνατότητα να σταθεί αξιοπρεπώς απέναντι στους πάσχοντες πολίτες.

Δεύτερον, ανέδειξε μία ομάδα γιγάντων τους συνοριοφύλακες. Πολεμούν δε αυτοί δύο εχθρούς. Έναν ορατό και έναν αόρατο. Πραγματικοί ήρωες.

Τρίτον, μας σύστησε το υγειονομικό μας προσωπικό. Γιατρούς, νοσοκόμους, διασώστες,  που με αυτοθυσία και με κίνδυνο της υγείας τους ρίχνονται στην μάχη παίρνοντας υψηλά ρίσκα.

Τέταρτον, μας έφερε πίσω...τα μυαλά μας. Εννοώ τα παιδιά μας που έφυγαν λόγω οικονομικής κρίσης. Και αυτά μαζί με τους υπόλοιπους θα βοηθήσουν τη χώρα μας να βγει και πάλι νικήτρια.

Μας έβγαλε ο κορονοϊός τη μεγαλοψυχία μας, τη γενναιότητα μας, την αυτοθυσία μας και τέλος την αλληλεγγύη μας. Μένει λοιπόν σε εμάς τους μικρούς και άσημους να υπακούσουμε και να μείνουμε στο σπίτι. Για να μην μπλέκουμε στα πόδια των ηρωικών πρωταγωνιστών.

Με την πεποίθηση ότι ξέρουμε από ζόρια. Είμαστε έμπειροι πια, έχουμε ζήσει σεισμούς, γρίπη Η1Ν1, μνημόνια κλπ. Ψυχραιμία χρειάζεται, υπομονή και εφευρετικότητα. Τις μέρες που θα μείνουμε σπίτι ας κάνουμε τις δουλειές που δεν προλαβαίναμε όταν δουλεύαμε.



Δημήτρης Παρίσης
dimitrisparisis@hotmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου