Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Η ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 7 ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΧΑΡΑΚΤΙΔΗ








Ο έμπειρος αρχηγός της Θύελλας Ραφήνας Αλέξανδρος Χαρακτίδης, μας καταθέτει την άποψη του για την χρησιμότητα και τον ρόλο που απαιτεί η φανέλα με το νούμερο 7 στο ρόστερ μίας ομάδας.



"Η φανέλα με τον αριθμό 7 είναι συνδεδεμένη με παίκτες που αγωνίζονται σαν πλάγιοι επιθετικοί ή σαν ελεύθεροι μεσοεπιθετικοί. 

Σαν πλάγιοι, πρέπει να έχουν τις κατάλληλες τοποθετήσεις με το σωστό πλάτος ή κλείνοντας προς τα μέσα, ανάλογα που είναι η μπάλα, ώστε να δημιουργήσουν για τους συμπαίκτες τους ή να τελειώσουν μία φάση οι ίδιοι.

Σαν ελεύθεροι μεσοεπιθετικοί πρέπει να διαβάζουν το παιχνίδι και να έχουν οξυδέρκεια να βρεθούν σε θέσεις πιο κοντά στην αντίπαλη εστία για να εκτελέσουν άμεσα ή και πάλι να δημιουργήσουν. 

Θεωρώ ότι το νούμερο 7 είναι συνδεδεμένο με παίκτες που σαν πρώτο μέλημα τους είναι να δημιουργήσου και να φτιάξουν το παιχνίδι της ομάδας τους, επίσης αυτός ο αριθμός είναι συνδεδεμένος με παίκτες που είχαν μεγάλη ικανότητα στις στημένες φάσεις, κάτι που είναι πολύ σημαντικό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου