Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ






Το πάθημα του γυπαετού





Στα παγωμένα νερά του ποταμού, επιπλέει ένα ψόφιο πρόβατο. Ένας γυπαετός το βλέπει από ψηλά και με ταχύτητα φωτός προσγειώνεται πάνω του.

Βυθίζει τα νύχια του στο πρόβατο και κάθεται πάνω του, απολαμβάνοντας το θήραμα του. Όταν αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζουν στον καταρράκτη, τότε επιχειρεί να σηκώσει το θήραμα, χωρίς επιτυχία όμως. Ούτε και ο ίδιος μπορεί να απεγκλωβιστεί.

Η παγωνιά κόλλησε τα πόδια του στο πρόβατο. Με αποτέλεσμα και οι δυο να πέσουν στον καταρράκτη.

Αγώνας κυπέλλου στο ποδόσφαιρο. Αντίπαλοι, μία ομάδα Α΄ τοπικού και μια ομάδα Γ΄ τοπικού. Ο κόουτς του Α΄ τοπικού βάζει όλες τις ρεζέρβες, παίκτες που δεν έχουν λεπτό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Αυτοί αναλώνονται σε παιχνίδι κατοχής με ατελείωτες πάσες (παράλληλο παιχνίδι). Ο χρόνος κυλάει αλλά εκείνοι δεν ανησυχούν. Ξέρουν ότι αρκεί μία κατεβασιά για να ανοίξει το σκορ. Γίνεται όμως η στραβή και τρώνε γκολ. Αγχώνονται λόγω απειρίας και με βιαστικές κινήσεις, προσπαθούν να ισορροπήσουν. Με αποτέλεσμα να δεχθούν ένα δεύτερο γκολ και να πάνε γρήγορα στα σπίτια τους.

Τα δύο αυτά περιστατικά μας οδηγούν στη σκέψη ότι, πρέπει με γρήγορες κινήσεις και εξαρχής να πετυχαίνουμε τον στόχο μας. Επίσης, να "φοβόμαστε" τον εύκολο αντίπαλο γιατί μας δημιουργεί εφησυχασμό, γνωρίζοντας ότι τα μεγάλα ναυάγια γίνονται στα λιμάνια.


Αμήν



Δημήτρης Παρίσης
dimitrisparisis@hotmail.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου