Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Η ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 5 ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΩΤΗ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ











Σειρά του Φώτη Παπασωτηρίου ταλαντούχου κεντρικού αμυντικού του Γέρακα, να μας περιγράψει τον ρόλο και την χρησιμότητα του κεντρικού αμυντικού που φέρει στην πλάτη το νούμερο 5.




"Συνήθως αυτό το νούμερο το φοράνε κυρίως κεντρικοί αμυντικοί παίκτες. Ο κεντρικός αμυντικός έχει πολύ σημαντικό ρόλο σε κάθε αγώνα γιατί είναι ο τελευταίος που πρέπει να εμποδίσει τον αντίπαλο πριν μπει στην μεγάλη περιοχή της ομάδας του.

Πρέπει να είναι υπεύθυνος και να μπορεί να διαβάζει το παιχνίδι γρήγορα. Επίσης, πρέπει να έχει ηγετική μορφή και να είναι σκληροτράχηλος όπως ήταν οι Carles Puyol, Fabio Cannavaro, Rio Ferdinald. Πολύ σημαντικός ο ρόλος τους τόσο αγωνιστικά όσο και έξω αγωνιστικά. Πρέπει να κατευθύνει την άμυνα και να βοηθάει, να εμψυχώνει τους συμπαίκτες του. Πρέπει να κερδίζει τις μονομαχίες και να "καθαρίζει" τις φάσεις με ασφάλεια. Πρέπει να μένει συγκεντρωμένος καθ΄όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού για να κατευθύνει την ομάδα. 

Επιθετικά έχει ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας του κυρίως από στημένες φάσεις, αλλά πλέον έχει ρόλο και στο χτίσιμο της επίθεσης της ομάδας του".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου