Σάββατο 18 Απριλίου 2020

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΙΜΠΡΑΣ "ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ"









Ο τεχνικός διευθυντής των Γλυκών Νερών Μιχάλης Κατσίμπας, μας κατέθεσε τον προβληματισμό του τόσο για τον κορωνοϊό, όσο και για την επόμενη μέρα.




"Έρχεται ένας ιός ο επονομαζόμενος και κορωνοϊός covid-19 και αλλάζει όλες τις αξίες του ανθρώπου. Τι σημαίνει ζωή, ανθρωπιά, αλληλεγγύη, αξία, αξιοπρέπεια, αγάπη, άθληση, αθλητισμός, επιβίωση, αγάπη για την οικογένεια μας, αγάπη για τον συνάνθρωπο, πατέρας, μητέρα, παππούς, γιαγιά, ηλικιωμένος, παρακαλώ, ευχαριστώ, νοιώθω ικανοποίηση για το απλό, ευχαριστιέμαι και χαίρομαι με το ασήμαντο, αλλά και τόσο σημαντικό την αναπνοή, την ευγένεια και την προσμονή του αύριο.

Πόσο θα κρατήσει άραγε όχι ο ιός αλλά η ανθρωπιά μας που είναι απόρροια του φόβου για την επιβίωση. Θα μας κάνουν όλα αυτά να σκεφτούμε πραγματικά την αξία της ζωής, θα γίνουμε "καλύτεροι άνθρωποι", μακάρι. Και πιο ανθρώπινοι, πιο δίκαιοι και με αξίες θα μπορούσε να συμπληρώσει κάποιος.

Συνεχώς γκρινιάζουμε όλα μας φταίνε με πρώτο τον εαυτό μας. Τις σκέψεις αυτές θα ήθελα να τις μοιραστώ με φίλους καθώς χιλιάδες αναμνήσεις πλημμυρίζουν το μυαλό μου.

Ίσως αυτή η "περιπέτεια" μας κάνει καλύτερους ανθρώπους να δούμε την ζωή και την συμπεριφορά μας με άλλο μάτι. Οι λέξεις όπως υπομονή-αγάπη-κουράγιο μας κάνουν καλύτερους σε αξίες ανθρώπους.

Μήπως ο ανθρωπισμός μας είναι σε μόνιμη καραντίνα;

Ευγενής άμιλλα, αξία όχι μόνο της νίκης αλλά και της ήττα στον αθλητισμό. Όλα αυτά ίσως αποκτήσουν κάποιο πραγματικό νόημα, πραγματική αξία μετά την κρίση. Ίσως μας κάνει και κάποιο καλό αυτός ο ιός. Ίσως γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, πιο χρήσιμοι, συμπονετικοί στον συνάνθρωπο μας, στον συναθλητή, στον φίλο μας, στην οικογένεια μας, στην κοινωνία, στον συνάνθρωπο μας.

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία, αγάπη και ευτυχία για εσάς και τους αγαπημένους σας"!


Κατσίμπρας Μιχαήλ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου