Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

ΠΟΛΛΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΦΟΥΚΑΡΑ

 











Ο Αλέξανδρος ήρθε στον Θησέα για να αναλάβει τόσο τον ρόλο του ηγέτη της νέας εποχής, όσο και να οργανώσει την ομάδα. Το ενστικτό του είναι κυρίως στην πάσα και ακολούθως στο σουτ. 'Εχει όμως την ικανότητα να ανταπεξέλθει και στις δύο θέσεις. Η ομάδα της Νέας Μάκρης έχει ανάγκη την εμπειρία και την κλάση του.


-Αλέξανδρε, τι είναι το ποδόσφαιρο για εσένα;


Το ποδόσφαιρο το βλέπω επαγγελματικά, τόσο μέσα όσο και έξω από το γήπεδο. Αυτό σημαίνει ότι δουλεύω πολύ και συνάμα ανεβάζω τον πήχη στην απόδοση μου. Το αντιμετωπίζω λοιπόν σοβαρά και νοιώθω μεγάλη ευχαρίστηση.



-Στα 19 σου υπέγραψες επαγγελματικό συμβόλαιο. Πως το βίωσες; 


'Ημουν στους νέους του Απόλλωνα Σμύρνης όταν ήταν στην Α΄ Εθνική. Όταν η ομάδα έπεσε στην Β΄ Εθνική την χρονιά εκείνη, πήρα μέρος στην προετοιμασία της ανδρικής ομάδας στο Καρπενήσι. 'Ηταν η πρώτη μου προετοιμασία, το όνειρο μου υλοποιήθηκε. Πρωτόγνωρα πράγματα και αξέχαστα για μένα. Μεγάλο δέος και τιμή. Υπέγραψα επαγγαλματικό συμβόλαιο με προπονητή τον Νίκο Κωστένογλου. Μεγάλος προπονητής και πολύ καλός χαρακτήρας. Είναι μία εμπειρία που πρέπει να την ζήσεις για να την καταλάβεις. 



-Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζει στην καριέρα του ένας ποδοσφαιριστής;


Ο ίδιος του ο εαυτός. Είναι όλα θέμα διαχείρισης. Απαιτείται σοβαρότητα και πολύ δουλειά. Να μη επηρεάζεσαι από γονείς, κόσμο. Να στοχεύεις ψηλά και να τα δίνεις όλα σε προπόνηση και αγώνα.



-Με ποιον γνωστό ποδοσφαιριστή θα ήθελες να έχεις υπάρξει συμπαίκτης;


Με τον Μανώλη Σιώπη του Ολυμπιακού. Με τον οποίο παίζουμε την ίδια θέση και υπήρξαμε φίλοι.



-Τι θα συμβούλευες τους νέους ποδοσφαιριστές;


Πρέπει να αγαπάς το ποδόσφαιρο πάρα πολύ. Να έχει το μυαλό σου στο κεφάλι σου, να ξέρεις για ποιον λόγο παίζεις μπάλα, να μην επηρεάζεσαι ξέροντας ότι ο χώρος του ποδοσφαίρου είναι δύσκολος και βρώμικος.



-Για τον φετινό Θησέα τι βλέπεις;


Γίνεται πολύ ωραία δουλειά και ουσιαστική. Με την σύμπραξη του προέδρου κ. Τρίμη και του κόουτς κ. Βλάση. Ξεκινήσαμε νωρίς φέτος την προετοιμασία, αμέσως μετά την πρώτη καραντίνα και στην φετινή σεζόν βρισκόμαστε στην 4η θέση με λίγους βαθμούς απόσταση από τους δύο πρώτους. Η διακοπή μας βρήκε σε ανοδική πορεία. Παίζουμε φέτος καλό ποδόσφαιρο και βγάζουμε μία πρόταση με το παίξιμο μας. 



-Πως βλέπεις το φετινό πρωτάθλημα;


Υπάρχει μία ιδιαιτερότητα με την παρουσία των δύο ομίλων. Δεν έχει πέσει το επίπεδο καθώς πολλές ομάδες έχουν επενδύσει δίνοντας αρκετά χρήματα σε παίκτες ποιοτικούς και έμπειρους. Έχουν αναβαθμιστεί όλοι οι αγωνιστικοί χώροι. Μένει να διορθώσουμε και τις κτηριακές εγκαταστάσεις. Στην ΕΠΣΑΝΑ κάθε ομάδα έχει και το γήπεδο της, το οποίο δίνει την δυνατότητα να δουλεύονται οι ακαδημίες που στις μέρες μας είναι αναγκαιότητα.



-Κλείνοντας τι θα ήθελες  να τονίσεις;


Σίγουρα, ότι ο καθένας στο πόστο του να προσπαθεί να γίνει καλύτερος. Να ξεκινάμε από το μηδέν και όχι από το δέκα. Τι εννοώ. Πρώτα το αθλητικό υλικό (μπάλες, φανέλες), μετά οι κτηριακές εγκαταστάσεις όπου θα δουλεύονται οι ακαδημίες και τέλος ο προσδιορισμός στόχου της ομάδας. Εύχομαι δύναμη και κουράγιο στην νέα καραντίνα και να επανέλθουμε όλοι υγιείς στην αγωνιστικές μας υποχρεώσεις.



Ο Αλέξανδρος Φουκαράς είναι 25 χρονών (γεν. 1995) και αγωνίζεται στο κέντρο του γηπέδου. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα στις ακαδημίες της ΠΑΕ Ολυμπιακού και σε ηλικία 19 ετών υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Το 2015 αγωνίστηκε στην ομάδα του Αιγάλεω και το 2016 στον σύλλογο του Χαϊδαρίου. Το 2017 ήρθε στην Ένωση της ΕΠΣΑΝΑ με τον Αχιλλέα Κ. Αχαρνών. Το 2018 φόρεσε την φανέλα της Μαρκο και από το 2019 αγωνίζεται με τα χρώματα του Θησέα.




Δημήτρης Παρίσης

dimitrisparisis@hotmail.com


www.facebook.com/Αθλόραμα-1700213963607105

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου