Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ (μέρος πρώτο)

 





Όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο έχουμε διαπιστώσει, ότι αυτό παίζεται εντός τεσσάρων γραμμών και σε ορισμένο χρόνο. Έτσι έχει οριστεί.

Οι τέσσερις γραμμές αποτελούν ένα πλαίσιο σε σχήμα ορθογώνιου παραλληλόγραμμου και ο χρόνος είναι προκαθορισμένος. Ενενήντα λεπτά, όσο απαιτείται για να αναδειχθεί ο νικητής ή όχι στην αναμέτηση.

Παρόμοια, έχει οριστεί και η επίγεια ζωή του ανθρώπου. Εντός ορίων (γραμμών) και σε ορισμένο χρόνο. Ο χρόνος είναι κατά μέσο όρο εβδομήντα-ογδόντα χρόνια.

Τα όρια είναι οι ηθικοί άγραφοι νόμοι (συνείδηση) και οι νόμοι της πολιτείας. Αυτό είναι το πλαίσιο όπου κινείται κανείς για να φέρει σε αίσιο πέρας τον προορισμό του επί γης.

Έτσι παρόμοια, οποιοδήποτε γεγονός καλό ή κακό εισβάλει στην ζωή μας, τρυπώσει εντός του πλαισίου μας, έχει ορισθέντα χρόνο που καθορίζει την διάρκεια της παρουσίας του. Όσο πιο θανατηφόρο είναι αυτό το γεγονός, τόσο πιο σύντομος είναι ο χρόνος του.

Κάθε γεγονός, αφήνει στο πέρασμα του ίχνη τα οποία καταγράφονται, προς αρχειοθέτηση και μελέτη. Το ίδιο το συμβάν μπορεί να επαναληφθεί σε βάθος χρόνου με μικρότερη ή μεγαλύτερη ένταση.

Ευχήσου, να μην βρεθείς, πρώτον στο διάβα ενός τυφώνας, δεύτερον ακάλυπτος σε μία καταιγίδα και τρίτον στην επέλεση μιας πυρκαγιάς.

Η υπομονή είναι το μόνο ενδεδειγμένο φάρμακο. Δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Περιμένεις να περάσει και να σε βρει η "επόμενη μέρα" σώο, αβλαβή και πιο σοφό.

Ένα τέτοιο θανατηφόρο κακό αντιμετωπίζουμε αυτόν τον καιρό. Τον κορωνοϊό, που δεν παίζει, δεν αστειεύεται και "τρέχει με χίλια", βγάζοντας αφρούς, θυμωμένο θηρίο, που "γνωρίζοντας" τον σύντομο χρόνο που του έχει ορισθεί σπεύδει να σβήσει, να αρπάξει κάθε ζώσα και ύπαρξη.

Την επόμενη Πέμπτη θα σας δώσουμε στην συνέχεια του άρθρου, την λύση του προβλήματος.



Δημήτρης Παρίσης

dimitrisparisis@hotmail.com


www.facebook.com/Αθλόραμα-1700213963607105















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου