Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

ΠΟΛΛΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΑΡΖΕΝΗ

 








Ο προπονητής του Α.Ο Κορωπίου Κώστας Αρζένης μας δίνει την δική του ματιά και οπτική, για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. 



-Κώστα, ο κορωνοϊός διέκοψε το πρωτάθλημα. Ποια είναι η γνώμη σου;


Είναι μία απόφαση που δημιουργεί διαφωνίες και αντίθετες απόψεις, αλλά που δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά να γίνει σεβαστή. Όμως δημιούργησε πολλά προβλήματα σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας. Στον αθλητισμό περισσότερο και ειδικά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Έχει οικονομικό αντίκτυπο. Μεγάλη μερίδα ατόμων ζουν από αυτό. Θα μπορούσε κατά την γνώμη μου, το καλοκαίρι να υπήρχε μια πιο οργανωμένη αντιμετώπιση του όλου θέματος. Πιο πολλά και πιο συχνά τεστ. Μην ξεχνάμε ότι το ποδόσφαριο παίζεται σε ανοιχτούς χώρους και κατά συνέπεια έχει μικρότερο βαθμό επικινδυνότητας.




-Είσαι δεύτερη χρονιά στην ΕΠΣΑΝΑ, δώσε μας την αξιολόγηση σου για το πρωτάθλημα της Ανατολικής Αττικής.


Θα σου κάνω μία σύγκριση με το αντίστοιχο της Αθήνας, το οποίο θεωρώ ότι είναι το πιο ανταγωνιστικό της χώρας. Κάθε ομάδα έχει το γήπεδο της, που σε βοηθάει να παρουσιάσεις έργο και αρκετές ομάδες έχουν και δεύτερο γήπεδο. Σίγουρα είναι μειονέκτημα οι μεγάλες αποστάσεις, γεωγραφικά αναφέρομαι, που έχει έξτρα κόστος. Πούλμαν και παραπάνω ώρες για να καλυφθεί αυτή η αχανής απόσταση. Όμως το ποδόσφαιρο παίζεται παντού. Πάντως, έχουν γίνει αρκετά βήματα και πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου το πρωτάθλημα της ΕΠΣΑΝΑ θα αγγίξει αυτό της Αθήνας. Πολλές ομάδες της Ένωσης μας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από ομάδες της ΕΠΣΑ.




-Ποια είναι η κίνηση ματ για τις ομάδες σε μία δύσκολη οικονομικά εποχή;


Αναμφισβήτητα η στροφή στις ακαδημίες. Υπάρχει η ευλογία του γηπεδού, αυτό σημαίνει ότι ξέρεις τι ώρα θα πας στο γήπεδο και ξέρεις τι θα κάνεις χωρίς να πιέζεσαι. Χρειάζεται υπομονή και θεωρείται επιτυχημένο το έργο όταν μία ομάδα έχει κορμό από δικά της παιδιά. Έτσι ρίχνεις το μπάτζετ που είναι το ζητούμενο, αλλά και τα δικά σου παιδιά γνωρίζουν ότι θα έχουν τις ευκαιρίες να παίξουν στην ανδρική ομάδα. Σε αυτό το εγχείρημα το οποίο είναι ευαίσθητο, πρέπει να δουλευτεί από πιστοποιημένους προπονητές-παιδαγωγούς. Γιατί το ζητούμενο δεν είναι να βγάλουμε μόνο ποδοσφαιριστές αλλά και καλούς χαρακτήρες. Αυτοί θα αποτελούν αύριο σωστούς πολίτες. 




-Πως βλέπεις την έως τώρα πορεία του Κορωπίου;



Το Κορωπί αντιπροσωπεύει έναν πολυάριθμο δήμο των Μεσογείων. Είναι ιστορικότερη ομάδα στην Ανατολική Αττική (1903), με διαδρομή σε επαγγελματικές κατηγορίες. Έχει προοπτικές και δεν έχει ταβάνι. Είναι εκ των πραγμάτων ο πρωταθλητισμός κομμάτι της ομάδας. Έχουμε ένα πολύ καλό βοηθητικό γήπεδο, το "Γ. Παπασιδέρης" και το κύριο γήπεδο "Αντ. Πρίφτης" από την κατασκευή του μπορεί να σου φτιάξει μία αχτύπητη έδρα. Όσον αφορά το φετινό πρωτάθλημα, η διακοπή μας βρήκε εντός της πρώτης πεντάδας. Έχουμε δεθεί σαν σύνολο κι έχουμε βρει τα πατήματα μας. Από καθαρή ατυχία χάσαμε δύο παιχνίδια από δύο πέναλτι. Θα μπορούσε να ήμασταν υψηλότερα βαθμολογικά. Είμαι σίγουρος όμως ότι θα το πετύχουμε με την επιστροφή στο πρωτάθλημα. Το λέω αυτό γιατί όλα τα παιδιά έχουν εστερνιστεί το πρόγραμμα που τους έχει δοθεί και κάνουν και κάτι παραπάνω από μόνοι τους. Τους χαρακτιρίζει θα έλεγα μία επαγγελματική νοοτροπία. Προέχει όμως η υγεία των ποδοσφαιριστών που τους έχουμε συστήσει να προσέχουν και να μην εκτίθονται χωρίς λόγο. Αυτή θα μου επιτρέψεις να είναι και η προτροπή μου προς όλους τους ποδοσφαιριστές της Ανατολικής Αττικής".







Δημήτρης Παρίσης
dimitrisparisis@hotmail.com






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου