Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

ΠΟΛΛΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟ

 






Ο προπονητής του Άρη Βούλας Τάσος Τασιόπουλος μας δίνει τις δικές του σκέψεις και προτάσεις για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.


"Ποδόσφαιρο για μένα είναι ένα παιχνίδι αγαπητό, το οποίο χαίρεσαι να παίζεις. Αυτό το καταλαβαίνουμε και τώρα που λόγω κορωνοϊού έχουμε αποκλειστεί. Χρωματίζει τις Κυριακές μας και καθρεπτίζει χαρακτήρες και απόψεις. Είναι αναπόσπαστο στοιχείο της καθημερινότητας μας και ευλογημένοι όσοι ασχολούνται με αυτό, γιατί πρωτίστως κάνουν κοινωικό έργο απομακρύνοντας τα παιδιά από πονηρά στέκια και εν δευτέροις κάνουν αυτό το οποίο αγαπούν".


-Φέτος Τάσο είχαμε για πρώτη φορά την ύπαρξη δύο ομίλων στην Α΄ κατηγορία. Αυτό έχει τα συν και τα πλήν του. Ποια είναι η γνώμη σου;


"Ήταν ένα μέτρο που επεβλήθει λόγω κορωνοϊού. Όμως μόνο θετικά στοιχεία βλέπω. Στην πρώτη φάση θα βγουν οι πέντε πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο στις οποίες θα μπει το play off για την ανάδειξη του πρωταθλητή και αυτή η δεύτερη φάση θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον. Θα είναι ένα γκρουπ των πιο ανταγωνιστικών ομάδων".



-Φέτος κλείνεις τρία χρόνια στον Άρη Βούλας, το έργο σου αρχίζει να φαίνεται καθώς η ομάδα βρίσκεται στους διεκδικητές των τίτλων τα τελευταία χρόνια.


"Ακριβώς, ο πρώτος χρόνος μας βρήκε φιναλίστ στο κύπελλο, η δεύτερη χρονιά λίγο πριν την διακοπή μας βρήκε δεύτερους πίισω από τον πρωτοπόρο Αστέρα Βάρης και η τρίτη χρονιά πίσω από την Τριγλία με επτά νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Αυτά τα τρία χρόνια μαζί με την διοίκηση προσπαθούμε να δώσουμε στην ομάδα μία ταυτότητα, να περάσουμε τη δική μας φιλοσοφία και την δική μας οπτική γωνία περί ποδοσφαίρου στο κοινό της Ανατολικής Αττικής. Σε αναμονή της αποπεράτωσης των υπερσύγχρονων αποδυτηρίων μας, ο Άρης θα μπει σε επαγγελματικά πλαίσια. Πρόκειται για αποδυτήρια επιπέδου super league. Ξέρεις, όταν το σπίτι σου έχει όλες τις ανέσεις (χορτάρι τελευταίας γενιάς, συν σύγχρονα αποδυτήρια), τότε το έργο ενός προπονητή γίνεται πιο εύκολο και πιο άνετο".


-Μιλάμε για μία ομάδα των Νοτίων Προαστίων όπου το βιοτικό επίπεδο είναι υψηλό. Αυτό τι ρόλο παίζει στην δόμηση της ομάδας;


"Όντως το βιοτικό επίπεδο είναι υψηλό, τα παιδιά είναι καλλιεργημένα. Με βοηθάει πάρα πολύ στο έργο μου διότι η επικοινωνία μας είναι άμεση. Ένα ζητώ και δέκα καταλαβαίνουν. Έρχονται στο ποδόσφαιρο επειδή το αγαπούν, άλλο συνομήλικοι τους ασχολούνται με άλλα αθλήματα (μπάσκετ, τένις, πόλο κλπ). Είναι σημαντικό στον προπονητή οι παίκτες του εκτός από ταλέντο, να διαθέτουν και μόρφωση".



-Ποιο είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου κατά την γνώμη σου;


"Όλες οι ομάδες παγκοσμίου εμβέλειας (Μπαρτσελόν, Μπάργεν, Άγιαξ), αλλά και τα τελευταία χρόνια και οι δικές μας μεγάλες ομάδες επενδύουν στις ακαδημίες τους. Επιστήμονες ιατροί, ψυχολόγοι και τεχνικοί ασχολούνται με τα νέα παιδιά που τα θεωρούν περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου. Έχω δουλέψει σε ακαδημίες και μετά βεβαιότητας σου υπογραμμίζω, εκεί είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου. Αυτό κάνουμε κι εμείς στον Άρη, πρόσωπα στο ΔΣ της ομάδας ασχολούνται αποκλειστικά με τις ακαδημίες και όσα τμήματα πλησιάζουν ηλικιακά στην πρώτη ομάδα, παίζουν το αυτό παιχνίδι που παίζει και η ανδρική ομάδα για να υπάρχει διάδοχη κατάσταση".



-Κλείνοντας Τάσο, τι θα ήθελες να πεις σαν επίλογο;


"Όλες οι ομάδες αφού σταθούν στα πόδια τους πρέπει να επιδιώξουν να αποκτήσουν την δική τους ταυτότητα, έχοντας έναν μόνιμο τρόπο παρουσίας στο γήπεδο. Και αυτό να μην αλλάζει με την έλευση του εκάστοτε προπονητή. Να έρχονται προπονητές που υιοθετούν την φιλοσοφία της ομάδας και που θα μπορούν μόνο να προσθέτουν κι όχι να αφαιρούν. Εύχομαι σε όλους καλή επιστροφή και να ξανά βρεθούμε υγιείς στα γήπεδα που τόσο μας λείπουν".




Δημήτρης Παρίσης

dimitrisparisis@hotmail.com



www.facebook.com/Αθλόραμα-1700213963607105

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου