Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΑΒΑΣΙΑΔΗ

 



Οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό ξεκινούν το ρόστερ τους από νούμερο 9. Είναι ο ποδοσφαιριστής που προσδοκούν να μετουσιώνει σε γκολ τις επιθετικές προσπάθειες τους. Η στήλη μας απόψε φιλοξενεί τον Γιάννη Γκαβασιάδη αρκετές φορές πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος μας.


-Γιάννη, δώσε μας τον ορισμό του σέντερ φορ.

Είναι η αιχμή του δόρατος ενός συλλόγου. Πρέπει να διαθέτει αλτικότητα, ευελιξία, ταχύτητα, μυϊκή διάπλαση και οσμή του γκολ. 


-Και η πνευματικότητα;

Είναι το Α και το Ω. Ένα ματς κερδίζεται πρώτα πνευματικά. Ο κεντρικός επιθετικός όταν δεν νιώθει πίεση, απελευθερώνεται και η απόδοση του αυξάνεται κατακόρυφα. Ανάλογο κλίμα επικρατεί και στην ομάδα μου, τον Σαρωνικό. Διοίκηση, τεχνικό τιμ και κόσμος, έχουν την ίδια συμπεριφορά σε αρνητικά ή θετικά αποτελέσματα. Αυτό είναι το μυστικό που μας δίνει ώθηση κι ο σύλλογος μας είναι στην δεύτερη θέση πανάξια.


-Βρισκόμαστε στην 22η αγωνιστική. Εσύ έχεις 14 ενενηντάλεπτα στα οποία έχεις πετύχει 13 γκολ, θα λέγαμε αγώνας και γκολ.

Όντως, βρίσκομαι σε καλό φεγγάρι, νιώθω πολύ φορμαρισμένος, καθώς ξεπέρασα κάτι μικροενοχλήσεις, και με τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα είμαι ο πρώτος σκόρερ. Κίνητρο για μένα η πρωτιά και φιλοδοξώ να τερματίσω πρώτος. Με τα τέρματα μου παράλληλα, θα βοηθήσω και τον Σαρωνικό να φιγουράρει ψηλά.


-Η πρωτιά σου δεν είναι και συλλογικό αποτέλεσμα;

Ασφαλώς. Οι συμπαίκτες μου είναι ένας κι ένας. Έχουμε ποιοτικό, έμπειρο και άκρως ανταγωνιστικό σύνολο. Υπάρχει χημεία και ομοιογένεια και είμαστε πολεμική ομάδα. Για αυτό έχουμε και την πρώτη επίθεση στην κατηγορία. 


-Γιάννη παρατηρείται το εξής φαινόμενο. Αρκετοί μεγάλοι σε ηλικία στράικερ δίνουν ακόμη τη βοήθεια τους, στις ομάδες που αγωνίζονται. 

Σωστή η παρατήρηση. Ο Λύγκος 42 χρονών, ο Ταμπάκης 36 χρονών και κάποιοι άλλοι. Εγώ είμαι στα 32. Ίσως είμαστε οι τελευταίοι της μεγάλης φουρνιάς των στράικερς και ο λόγος είναι ότι ίσως τα νέα παιδιά δεν τους συγκινεί το ποδόσφαιρο όπως εμάς. Υπάρχουν όμως ταλέντα και πάντα θα υπάρχουν. Το ποδόσφαιρο πάντα θα συγκινεί σε μικρότερη ή μεγαλύτερη ένταση γιατί είναι το καλύτερο άθλημα του κόσμου.


Δημήτρης Παρίσης

dimitrisparisis@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου