Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

ΠΟΛΛΑ ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΗ ΤΣΙΚΛΟ

 










Ο Θοδωρής Τσίκλος πολυεργαλείο του Παλλαυρεωτικού, συνεχίζει να μας εκπλήσει θετικά. Αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Κομοτηνή όπου παρακαλουθεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας θέμα τους συνοριοφύλακες.



-Θοδωρή, αυτές τις μέρες όλη η χώρα βρίσκεται σε lockdown. Δώσε μας την δική σου άποψη.


Δικαίως, γιατί μιλάμε για έναν θανατηφόρο ιο που μεταδίδεται πολύ εύκολα και ταχύτατα. Δεν πρόκειται για παιχνιδάκι, θέλει μεγάλη προσοχή και υπακοή στα υγειονομικά μέτρα. Καταλαβαίνω ότι η καραντίνα είναι βασανιστική, αλλά και απαραίτητη. Γιατί έτσι θα σταματήσει η διασπορά του ιού. 



-Τι επιπτώσεις βλέπεις στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από το lockdown;


Πολλές ομάδες έχουν ξοδέψει πολύ χρήμα για να παρουσιαστούν πολύ πιο ανταγωνιστικές από πέρσι. Τώρα όλα έχουν διαλύσει. Είναι ταφόπλακα για το ερασιτεχνικό το lockdown, διότι δεν το βλέπω να γυρίζουμε πριν από τον Γενάρη. 



-Παρατηρείται τελευταία μία στροφή των ομάδων στις υποδομές τους. Σχολιάσε το μας.


Έπρεπε η στροφή των ομάδων στις ακαδημίες τους να είχε γίνει πριν πολλά χρόνια. Αναγκαία στροφή και επιβεβλημένη πλέον, λόγω ελλείψεως χρημάτων. Όμως εδώ θέλει προσοχή. Οι υποδομές πρέπει να δοθούν σε πιστοποιημένους προπονητές με κάποια προϋπηρεσία. Αυτό είναι άκρως αναγκαίο. 



-Βλέπεις νέα ταλέντα να ξεπηδούν;


Να πούμε τα πράγματα όπως έχουν. Στα νέα παιδιά δεν υπάρχει ποδοσφαιρική νοοτροπία. Είναι πιο κολλημένα με τα social media και λιγότερο με το ποδόσφαιρο. Δεν θέλουν να κοπιάσουν και είναι αγύμναστα. Καμία σχέση με την δική μου γενιά, πάντα με τις εξαιρέσεις του ο κανόνας. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πάψουν να υπάρχουν, ίσως σε μικρότερη κλίμακα, ποδοσφαιρικά ταλέντα. Εγώ βλέπω στο Λαύριο ένα τέτοιο ταλεντάκι, σου μιλάω για τον Τάσο Κοντορούχα της Λαυρεωτικής. Δεκαεξάχρονο φυντανάκι που τον έχουν έχουν προσεγγίσει και οι τρεις μεγάλες ΠΑΕ του κέντρου (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ).



-Θοδωρή πως βλέπεις τον φετινό Παλλαυρεωτικό;


Έχει υγεία σαν σωματείο και είναι καλά οργανωμένο. Στην διοίκηση είναι όλοι κύριοι, από κάθε άποψη. Η τεχνική ηγεσία είναι αξιοκρατική και διαθέτει λύσεις και προτάσεις για κάθε αγώνα. Η ομάδα μου εκπροσωπεί επάξια το Λαύριο στο σαλόνι της ΕΠΣΑΝΑ.



-Με ποιον ποδοσφαιριστή θα ήθελες  να υπάρξεις συμπαίκτης;


Με τον  Δημήτρη Σιόβα. Αμυντικός υψηλής κλάσης, ποιοτικός παίκτης, πολύ καλός χαρακτήρας και αξιόπιστη λύση στα χέρια κάθε προπονητή.


Κλείνοντας, ο Θοδωρής συνιστά προσοχή, υπομονή και ψυχραμία, ατομική άθληση για να επιστρέψουμε υγιείς σε αυτό που αγαπάμε και γουστάρουμε, το ποδόσφαιρο.



Ο Θοδωρής Τσίκλος είναι πολυεργαλείο καθώς μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως κεντρικός αμυντικός, όσο και σέντερ φορ. Ήδη έχει σημειώσει τέσσερα γκολ μέχρι την διακοπή του πρωταθλήματος, αλλά και ως γκολκίπερ. Είναι 28 χρονών (γενν. 1992) και γέννημα θρέμα του Λαυρίου. Φόρεσε την φανέλα του Ολυμπιακού Λαυριού τις σεζόν 2014 έως 2016, του Κεραυνού Κερατέας την περίοδο 2017-18, της Μαρκο 2018-19. Από το 2019 αγωνίζεται με τα χρώματα του Παλλαυρεωτικού.



Δημήτρης Παρίσης

dimitrisparisis@hotmail.com



www.facebook.com/Αθλόραμα-1700213963607105












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου